Focar COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca

Ana Felea
Miscellanea / 25 august 2023

Focar COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca

Epidemiologii din Buzău sunt din nou în alertă din cauza îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Zeci de buzoieni au fost deja confirmaţi cu COVID-19 , iar Direcţia de Sănătate Publică Buzău a confirmat şi primul focar dintr-o unitate medicală. Epidemiologii vorbesc de faptul că judeţul este pe un trend ascendent şi îndeamnă populaţia să reia măsurile de protecţia împotriva virusului care a generat o pandemie de trei ani.

După o perioadă de linişte, la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a fost declarant primul focar de COVID-19, după încetarea pandemiei. În total, în unitatea medicală au fost confirmaţi cu noul coronavirus 12 pacienţi.

"Avem un focar, înregistrat şi la DSP. În total, în prezent, avem 12 pacienţi confirmaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2", a spus, pentru sansanews.ro, Valentin Barbulis, medic epidemiolog.

Potrivit medicilor, practic cei 12 bolnavi au luat virusul unul de la celălalt, cel mai probabil de la un pacient care s-a internat fiind infectat cu noul coronavirus, desi, la prezentarea în spital niciuna dintre persoanele confirmate COVID-19 nu prezenta simptomatologie specifică bolii.

Pentru a limita transmiterea virusului, în spital au fost impuse măsurile de izolare ca în perioada pandemiei. În prezent, starea pacienţilor este una bună.

"Vorbim de pacienţi internaşi recent. Sunt pacienţi acuţi cu patologie psihiatrică.

Starea lor este bună. Sunt stabili. Pacienţii prezintă forme uşoare. Au prezentat febră, maxim 39 de grade Celsius, astenii. Nouă dintre ei au vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani, iar vârste mai înaintate. Primul pacient confirmat nu se ştie cum s-a îmbolnăvit , însă restul confirmărilor au legătură între ele, paienţii circulând şi interacţionând în spital", a mai spus Valentin Barbulis.

De asemenea, conducerea Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a dat o notă internă prin care obligă toate cadrele medicale să poarte mască, iat aparţinătorii pacienţilor internaţi sunt supuşi unui triaj epidemiologic riguros, şi numărul vizitelor în spital este limitat.

Cristina Ungureanu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a confirmat faptul că judeţul este pe un trend ascendent privind numărul cazurilor Covid-19. În ultima săptămână au fost înregistrate 32 de cazuri.

"Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri COVID-19.Suntem pe un trend ascendent. Dacă la începutul verii erau foarte puţine cazuri, acum, mai exact în săptămâna 16-21 august am înregistrat 32 de cazuri. Pacienţii au acuzat o simptomatologie uşoară, cu stări febrile, dureri musculare. Doar cinci pacienţi sunt internaţi, restul sunt sub supravegherea medicului de familie. Categoriile de vârstă sunt între 35 şi 70 de ani", a spus Cristina Ungureanu.

Anchetele epidemiologice au arătat că în majoritatea cazurilor infectările s-au produs în timpul unor deplasări în concedii, în zone aglomerate unde românii au uitat de măsurile de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus.

"Majoritatea pacienţilor sunt veniţi din concediu, acolo unde aglomeraţia a fost la ea acasă şi probabil acesta este locul de îmbolnăvire", a mai explicat Cristina Ungureanu.

Specialiştii în sănătate publică spun că varianta Omicron rămâne dominantă în ţara noastră, dar în ultima săptămână nu au fost depistate cazuri de infectare cu aceasta. La nivel naţional au fost şi 4 decese, la pacienţi cu vârste peste 60 de ani. În acest context, specialiştii în sănătate publică recomandă să fie reluate măsurile de protective împotriva SARS-CoV-2 mai ales că în câteva săptămâni încep şcolile.

Ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus, OMS a declarat pe 11 martie 2020 pandemie mondială. Până în mai 2023, când OMS a dispus încetarea pandemiei COVID-19, aproape 7 milioane de persoane au murit din cauza infecţiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ati inceput deja ?

    1. Nuuuuuu! Nici vorbă. E doar un mic preludiu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb