Focar nou de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti

G.U.
Miscellanea / 24 iulie 2020

Focar nou de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, aproape 80 de cazuri fiind înregistrate în total în rândul personalului unităţii sanitare, transmite Agerpres.

Potrivit datelor comunicate, astăzi, de Prefectura Prahova, şase noi cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului SJU au fost identificate, fiind astfel declarat focar de COVID-19 la o nouă secţie a spitalului.

Purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, Violeta Tănase, a declarat, pentru AGERPRES, că acest focar este la Secţia de neurologie, unde sunt infectate şase asistente şi infirmiere. Anterior, aici a fost înregistrat un caz pozitiv la un medic.

În total, aproape 80 de membri din rândul personalului spitalului, inclusiv medici, asistenţi şi infirmieri, sunt infectate cu noul coronavirus, a precizat sursa citată.

Astfel, focare active sunt la secţiile de Interne, care este închisă pentru că aici doar un doctor a fost testat negativ pentru SARS-CoV-2 şi nu se poate asigura linia de gardă, Chirurgie 1, Gastroenterologie, Ortopedie, Nefrologie şi Neurologie.

Şi Secţia de Diabet este închisă temporar, cu toate că aici au fost depistaţi pozitivi doar pacienţi, însă decizia a fost luată întrucât secţia funcţionează pe acelaşi tronson cu cea de Interne, care este închisă din imposibilitatea asigurării liniei de gardă.

În aceste condiţii, în secţiile în care sunt focare de COVID-19 au fost restricţionate internările, în sensul că se internează doar urgenţele majore, a precizat Violeta Tănase.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost raportate 35 de cazuri noi de infectare şi încă trei decese asociate bolii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Spitalele erau și-nainte BOMBE de infectat peste, peste COVIDUL se simte bine primit ; toți știu În afară de Establishment......

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb