Fondul Advent International ar putea investi 150 milioane euro în Europa Centrală, în 2010

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 ianuarie 2010

Fondul de investiţii Advent International, prezent şi pe piaţa românească, ar putea investi circa 150 milioane euro în acest an în Europa Centrală, cu 50% mai mult decât în 2009, relatează Bloomberg, citat de NewsIn.

"Anul trecut a fost dificil, însă am rămas des-chişi pentru afaceri şi am încheiat o serie de acorduri", a declarat Chris Mruck, partener Advent. "În acest an sperăm să facem mai mult de atât şi acum avem mai multe oportunităţi de investiţii în stadiu avansat", a adăugat el.

Compania şi-a propus investiţii de capital de peste 150 milioane euro în regiune, comparativ cu patru preluări în 2009, în valoare totală de 100 milioane euro.

Advent, care administrază un fond de investiţii de 1 miliard euro în ţări precum Polonia, Cehia, România, Turcia şi Ţările Baltice, concurează pentru preluarea Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne SA, un grup polonez de editare, pentru circa 100 milioane euro.

Fondul ar putea, de asemenea, să achiziţioneze o altă companie, al cărei nume nu a fost făcut public, în următoarele săptămâni, a mai spus Mruck.

Încrederea fondurilor private de investiţii în Europa Centrală şi de Est a atins un nivel maxim în anul ce a urmat crizei economice mondiale, potrivit unui sondaj realizat de Deloitte, publicat în octombrie.

Economiile din Europa de Est, multe din ele bazate pe exporturi, au intrat în recesiune după ce criza a dus la cel mai puternic declin al zonei euro din ultimele decenii.

Advent vrea să investească în educaţie, sănătate şi bunuri de consum, în contextul în care băncile au probleme în obţinerea de credite de la bănci, pe fondul crizei economice.

"Observăm cum unele companii foarte bune nu obţin credite doar pentru că băncile sunt mai prudente, iar aceasta este o mare oportunitate de investiţii pentru noi", a spus Mruck.

Advent International a investit, în ultimii trei ani, în mai multe companii de pe piaţa româneas-că, printre care Düfa Deutek, cel mai mare producător de vopsele decorative din România, LaborMed Pharma, producător şi distribuitor de medicamente generice, Ceramica Iaşi, producător de blocuri ceramice şi ţigle, şi Ozone Laboratories SRL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb