Fondul KJK a ieşit din acţionariatul "Cemacon", pentru 2,2 milioane de euro

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 februarie 2017

Fondul KJK a ieşit din acţionariatul "Cemacon", pentru 2,2 milioane de euro

Actualizare 10:35 Grupul CITR a cumpărat un pachet de 8,3% din "Cemacon", "SSIF BRK Financial Group" şi-a vândut pachetul de 14,61%

"Cit Resources", Andrei Cionca, Lăcrămioara Andreea Cionca -Anghelof şi Teodora Cătălina Godinca-Herlea au raportat că au cumpărat, în total, ieri, un pachet de 8,3% din "Cemacon", în timp ce "SSIF BRK Financial Group" şi-a vândut întreaga deţinere, de 14,61%.

--------

KJK Cărămidă SRL, deţinută de "KJK Fund II" a renunţat, ieri, la participaţia de 27,89% din compania "Cemacon" (CEON), pentru 9,85 milioane de lei (2,2 milioane de euro), conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Cumpărătorul nu a fost raportat, deocamdată, Bursei.

În martie 2015, fondul KJK Fund II şi-a mutat întreaga participaţie la "Cemacon" pe societatea KJK Cărămidă, pe care o controlează.

În decembrie 2016, Kanata Invest Corporation a raportat că a vândut un pachet de 6,32% din "Cemacon", rămânând cu o deţinere de 0,0001% din companie.

Atunci, CIT Resources a anunţat o deţinere de 6,31% din Cemacon, astfel că grupul de acţionari care acţionează concertat, respectiv Consultanţă Andrei&Andrei SRL, Andrei Cionca, Radu Lotrean, a ajuns la o deţinere de 21,74%.

Producătorul de cărămidă "Cemacon" a obţinut, în 2016, un profit net de 5,84 milioane lei, în scădere cu 30% faţă de 2015, pe fondul unor venituri din vânzări de 86,9 milioane de lei, mai mari cu 28% decât anul anterior, potrivit unui raport preliminar transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti.

La finalul lunii octombrie 2016, acţionarii "Cemacon" au aprobat dobândirea propriilor acţiuni, prin ofertă publică de cumpărare, în baza unui prospect simplificat, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru un număr maxim de 5.699,511 acţiuni.

Acţionarii "Cemacon" mai sunt convocaţi, pe 20 februarie, să aprobe revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administraţie şi alegerea unora noi, la propunerea SSIF BRK Financial Group, acţionar care deţine 14,61% din acţiunile societăţii.

"Cemacon"a trecut, în ultimii ani, printr-un proces de restructurare a creditelor neperformante, agreat, în 2013, cu banca finanţatoare BCR.

În noiembrie 2013, "Cemacon", acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

În iulie 2015, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi "Cemacon", după ce şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioane de euro. Fondul deţine acum 27,9% din "Cemacon".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Afaceri si afaceri ,adaugă jumate milion de euro încasări din nelistare bcr in cont Unicredit Tiriac in sept.2009

    KJK si BRK sunt out. CIT si Dedeman in.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb