Fondul "Napoca" a adus un cîştig lunar peste cel al acţiunilor SIF

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 16 februarie 2004

Creşterea cursurilor celor mai lichide zece acţiuni cotate la prima categorie a determinat o apreciere semnificativă a indicelui BET în ultima lună. Ca urmare, investitorii care au cumpărat cele zece acţiuni cu structura indicelui BET ar fi avut vineri un cîştig lunar de 17,71%, datorită creşterii valorii indicelui, calculat în euro. Cei care au optat pentru acţiunile SIF ar fi avut un cîştig mai redus. Preţurile titlurilor celor cinci SIF-uri s-au majorat, în medie, cu 11,35% în ultima lună, aducînd o creştere similară a valorii portofoliului cu structura indicelui BET-FI.

Persoanele care au preferat un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţi ale fondurilor mutuale şi-ar fi majorat valoarea inves-tiţiei cu maxim 12,72% dacă optau pentru "Napoca". Valoarea unităţii fondului a crescut în ultima lună cu 11,1%, dar aprecierea leului în raport cu euro a determinat un cîştig real, mai ridicat. Unităţile fondului "Intercapital" s-au apreciat în ultima lună cu 7,52% în termeni reali.

Persoanele care şi-au constituit în urmă cu o lună un depozit lunar în lei au avut un cîştig mai redus. Cel mai mult au obţinut cei care au optat în urmă cu o lună pentru CEC sau "Finansbank", valoarea sumelor depuse de aceştia, exprimată în euro, majorîndu-se cu 2,89%. Persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea lor, exprimată în euro, cu 1,46% datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană. Cei care ar fi optat pentru un depozit lunar în euro ar fi obţinut maxim 0,3% peste suma investită, dacă alegeau "Garanti Bank".

Randamentul maxim lunar ar fi revenit investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Electrocontact" Botoşani. Cursul lor mediu a cres-cut, în ultima lună, cu 49,42%. Dacă îl exprimăm în euro, cîştigul real adus de titlurile "Electrocontact" a fost de 51,6%. Cei care au preferat acţiunile "Siretul" Paşcani şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 36,75%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb