Conducerea Fondului Proprietatea a anunţat că, pe 23 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul formulat de Alexandru Nicolae Păunescu împotriva hotărârii Tribunalului Bucureşti de respingere a cererii acestuia privind obligarea Fondului la plata unor drepturi băneşti. Decizia Curţii de Apel este irevocabilă, au declarat, vineri, reprezentanţii FP.
Alexandru Nicolae Păunescu a dat în judecată Fondul Proprietatea, solicitând plata unor drepturi băneşti aferente funcţiei de director general al Fondului, pe care pretinde că a exercitat-o în perioada 1 decembrie 2006 -29 iunie 2007, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Fondului Proprietatea. Domnul Păunescu a avut funcţia de preşedinte-director general al Fondului într-o perioadă în care cele două funcţii nu erau separate.
Surse apropiate Fondului au declarat, anul trecut, pentru ziarul BURSA, că Alexandru Păunescu a considerat că trebuie să fie remunerat şi pentru funcţia de director general, nu doar pentru cea de preşedinte. După ce a plecat din fruntea FP, fostul preşedinte-director general al Fondului s-a adresat instanţei ca să îşi ceară drepturile băneşti, despre care sursele menţionate susţin că s-ar ridica la circa 30.000 de euro.
Anul trecut, Fondul Proprietatea a obţinut un profit net de 456,2 milioane de lei, în scădere faţă de 2009, când a însumat 730,1 milioane de lei.
Fondul a raportat venituri din activitatea curentă de 576,6 milioane de lei, comparativ cu 1,32 miliarde lei în anul anterior. În 2009, Fondul Proprietatea a încasat circa 970 de milioane de lei din vânzarea participaţiilor deţinute la "CEZ Distribuţie" şi "CEZ Vânzare", în timp ce, anul trecut, FP nu şi-a înstrăinat vreo participaţie importantă din portofoliu.