Fondul Proprietatea împlineşte 11 ani de la listarea la BVB

S.B.
Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2022

Johan Meyer CEO Franklin Templeton Investments

Johan Meyer CEO Franklin Templeton Investments

Franklin Templeton International Services S.À.R.L., în calitatea sa de Administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondului Proprietatea SA, aniversează unsprezece ani de la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucureşti, pe 25 ianuarie 2011, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Pe parcursul acestei perioade, Fondul a contribuit semnificativ la dezvoltarea pieţei locale de capital, îmbunătăţind standardele de guvernanţă corporativă în companiile de stat şi creând constant valoare pentru acţionarii săi.

Ilinca von Derenthall, Preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor, a declarat: "Fondul Proprietatea a susţinut continuu dezvoltarea pieţei de capital din România şi implementarea celor mai bune practici de guvernanţă corporativă la nivelul companiilor din portofoliu. Mai sunt multe de făcut, iar singura cale către progres este listarea unor noi companii la bursă. Pledăm cu tărie pentru aceste IPO-uri, iar Hidroelectrica şi Salrom sunt două companii cheie pregătite să înceapă procesul de listare. Ne propunem să profităm de momentul prielnic de pe piaţa locală de capital şi să colaboram în beneficiul tuturor părţilor interesate. Odată cu listarea acestor două companii, România va face un pas important spre promovarea la statutul de piaţă emergentă de către MSCI, ceea ce va permite intrări de noi fonduri la Bursa de Valori Bucureşti."

Cu această ocazie, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Bucureşti şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat: "De-a lungul celor 11 ani de la listare, Fondul Proprietatea a avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea companiilor din portofoliu prin implicarea puternică în implementarea standardelor de guvernanţă corporativă şi pledând pentru îmbunătăţirea transparenţei acestora. Rezultatul, performanţa lor financiara îmbunătăţită, s-a tradus direct în crearea de valoare pentru investitorii Fondului. Suntem pregătiţi să sprijinim listarea companiilor de stat în viitorul apropiat, deoarece considerăm că aceasta este o oportunitate excelentă de a încuraja mai multe investiţii în România şi de a genera valoare pentru acţionari. Companii precum Hidroelectrica şi Salrom sunt bine poziţionate pentru a beneficia de pe urma listărilor şi vor pune România pe radarul investitorilor de pe tot globul."

Fondul Proprietatea a primit, anul trecut, aprobarea de principiu de la Ministerul Economiei de a-şi lista participaţia la Salrom la Bursa de Valori Bucureşti, iar anul acesta Fondul doreşte să obţină avizele necesare de la Ministerul Energiei pentru listarea Hidroelectrica.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. CA AU IMPLINIT 11 ANISORI , DE CAND VAND , SI TOT VAND !!! SI NUMAI VAND !!! DE FOARTE MULTE ORI , LA PRETURI DE DUMPING , NUMAI CA SA SCAPE DE ELE !!! PAI , ASA CEVA POT SA FAC SI EU !!! SI ORICINE !!! NU ZIC NU , O PARTE DIN LICHIDITATILE FONDULUI TREBUIE DATE SUB FORMA DE DIVIDENDE ACTIONARILOR , DAR CU CEALALTA PARTE TREBUIE FACUT CEVA !!! CE ??? CHIAR LUCRUL PE CARE AL SPUNE MEYER , SI ANUME DEZVOLTAREA FONDULUI PROPRIETATEA !!! SI ANUME , CUMPARAREA DE ACTIUNI DE ELITA STRAINE , ZIC EU , PAREREA MEA , ADICA CE AS FACE EU IN LOCUL LUI , CU BANII FONDULUI : A-SI CUMPARA CELE MAI PUTERNICE SI MAI STABILE FINANCIAR ACTIUNI , BUNE PLATITOARE DE DIVIDENDE , ACTIUNI EUROPENE , AMERICANE , ASIATICE , [ COREEA DE SUD , JAPONIA , HONG - KONG ] , DE CE NU SI AUSTRALIENE , SI CHIAR DE PE BURSA DIN RUSIA [ GAZPROM , LUKOIL , CELE DIN ALUMINIU , etc , etc ] DESIGUR CA NU LA ORICE PRET , CA SA AM SI EU UN CASTIG PENTRU FOND IN VIITOR , CA DE AIA SANT PLATIT , SA FAC CEVA , SA MA ZBAT !!! ASTA ASI CAUTA SA FAC EU PENTRU FOND , NU NUMAI SA VAND IN NESTIRE !!! DAR , FIECARE JUDECA ALTFEL , UNII , SE PARE CA VOR SA VANDA TOT , ZIC CA NU E BINE ASTA !!!

    1. Trimite-mi un CV.

      Lasa, nu e nevoie! Te astep luni, dimineata. Esti angajat! 

      sugerez redactiei sa modifice regulamentul si sa interzica mesajele astea in CAPS. nu am nimic cu autorul, dar este obositor sa le tot vezi. eu personal nu le pot citi

      Subscriu!

      Nu inteleg de ce domnul STATY se incapataneaza sa se afiseze la modul acesta agresiv in pofida faptului ca a primit nenumarate remarci pe aceasta tema. 

      Cu siguranta am cateva explicatii din sfera psihologiei, dar nu vreau sa se simta ofensat si sa o ia personal. 

      In definitiv, tine de etica, bun simt si respect fata de comunitatea si portalul Bursa. 

      Btw, mesajele se pot procesa automat in backend astfel incat sa fie afisate normal, indiferent de inputul primit de la user. In felul acesta, imaginea de ansamblu a site-ului va fi una uniforma, consistenta si nu va avea de suferit de pe urma manifestarilor diferite. 

      Pai si cine crezi ca le citeste? Poate autorul, desi n-as crede :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb