Fonduri de circa 25 milioane de euro pentru pagube produse de inundaţii

C.P.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 19 mai 2006

România va primi fonduri în valoare de 24,6 milioane euro prin intermediul programului Phare 2005 pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii, informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Suma este acordată în cadrul "Acordului de Finanţare privind măsurile de reabilitare a pagubelor produse de inundaţii şi de prevenire a efectelor unor astfel de evenimente", semnat joi de ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădes-cu, şi de şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Jonathan Scheele.

La aceste fonduri se adaugă suma de 5,67 milioane euro reprezentând contribuţia Guvernului României de la bugetul statului. Circa 24,6 milioane euro vor fi acordaţi de Comisia Europeană şi reprezintă o suplimentare a fondurilor alocate României prin programul Phare 2005. În acelaşi timp, a fost semnat şi un addendum la memorandumul de finanţare pentru Programul Phare Naţional 2004, în care au fost prevăzute noi obiective, legate de înlăturarea efectelor inundaţiilor din 2005.

Astfel, vor putea fi finanţate măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor inundaţiilor în domeniile mediu şi transport, din economiile ce se vor realiza la contractarea fondurilor Phare 2004.

Măsurile prevăzute în cadrul Acordului de Finanţare Phare 2005, prevăd acordarea de sprijin autorităţilor române pentru: elaborarea de măsuri privind prevenirea, protecţia şi reducerea efectelor inundaţiilor, dezvoltarea capacităţii de elaborare a strategiei pentru prevenirea pagubelor produse de inundaţii ce afectează reţeaua de drumuri şi căi ferate, lucrări de reabilitare a podurilor şi digurilor afectate de inundaţii, asistenţă tehnică în vederea stabilirii modului de administrare a situaţiilor de urgenţă/dezastrelor, la nivel local şi regional, asistenţă tehnică în vederea pregătirii proiectelor tehnice necesare reabilitării lucrărilor hidrotehnice afectate de inundaţii.

Proiectele vor fi implementate de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cele opt Agenţii de Dezvoltare Regională, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Finanţelor Publice. Termenul pentru organizarea licitaţiilor şi încheierea contractelor este 30 noiembrie 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb