Fonduri de urgenţă pentru stabilizarea versantului din care cad pietre pe DN10

Ana Felea
Miscellanea / 22 iunie 2022

Fonduri de urgenţă pentru stabilizarea versantului din care cad pietre pe DN10

O comisie formată din ordinul prefectului Buzăului a inspectat ieri după amiază zona Barajului Siriu, pe Drumul Naţional 10, cel care face legătura între Buzău şi Braşov, după ce specialiştii de la Secţia Drumuri Naţionale Buzău au sesizat faptul că în zonă este un risc crescut ca mai multe blocuri de piatră să se desprindă de pe versant şi să ajungă pe carosabil.

În urma analizei, s-a ajuns la concluzia ca situaţia de pe DN10 să fie abordată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şedinţă ce va fi convocată joi.

"Prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, a dispus constituirea unei comisii de verificare, evaluarea situaţiei şi stabilirea măsurilor ce se impun, având în vedere că pe D.N.10, între km. 79+950 - 80+000, în zona barajului Siriu, pe versantul de pe partea dreaptă a drumului, se găsesc mai multe blocuri de stâncă de dimensiuni medii, aflate în instabilitate, care se pot desprinde, existând riscul ajungerii lor în zona carosabilă. În urma analizei la faţa locului efectuată de către membrii comisiei - prefectul judeţului, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Gospodărire a Apelor şi de la Secţia Drumuri Naţionale Buzău - s-a decis ca situaţia de pe D.N.10 să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc joi, de la ora 11.00", a spus prefectul Buzăului, Daniel Ţiclea.

Mai mult, în cadrul şedinţei va fi luată în discuţie inclusiv posibilitatea solicitării de urgenţă a unor fonduri pentru stabilizarea versantului din care cad pietre în mod constant.

"Se va veni cu propunere pentru înaintare la CNAIR a unei solicitări de a se interveni în regim de urgenţă la Siriu, să fie alocate fonduri pentru stabilizarea versantului respectiv. Este o măsură preventivă, în cazul în care vor fi vijelii sau alte probleme să nu cadă din nou bolovani pe carosabil. În prezent sunt luate măsuri de siguranţă, dar acolo sunt necesare intervenţii serioase", a declarat, la Focus Tv, inspectorul şef al ISU Buzău, col. Stelian Cimpoeşu.

În prezent, circulaţia în zonă se desfăşoară fără probleme, fiind luate deja unele măsuri de siguranţă pentru participanţii la trafic.

"Apreciez că soluţia implementată de S.D.N. Buzău, şi anume, montarea a două rânduri de parapet şi îndepărtarea fluxului de circulaţie de marginea versantului au fost măsuri de primă intervenţie ce au contribuit la creşterea siguranţei traficului în zonă. Dar, în urma analizei pe care am făcut-o, astăzi, la km 80, împreună cu grupul de lucru, am constatat că primul din cele două rânduri de parapeţi de beton a fost deteriorat în proporţie de 30-40 %, din cauza anrocamentelor care s-au desprins de pe versant în ultimele luni. Aşadar, problema e reală, căderile de pietre continuă. În plus, e vizibilă apariţia fisurilor în câteva blocuri de stâncă ce stau să se desprindă de pe versantul aflat pe marginea şoselei.Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să introducem pe ordinea de zi a şedinţei de joi a C.J.S.U. problema existentă la Siriu, pe D.N. 10", a declarat prefectul judeţului Buzău.

Amintim că, în acelaşi timp, se află în etapa de proiectare un proiect ce prevede investiţii în zona Barajului Siriu.

" Pentru zona aceasta, la acest moment, DRDP Bucureşti are semnat un contract de proiectare şi execuţie pentru rănguire şi montare de plase pe versanţi. S-a dat ordin de începere a lucrărilor pe 16 mai, pentru proiectare. Avem un termen de 130 de zile pentru proiectare, după care se va trece la execuţie", a mai spus Daniel Ţiclea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bani pentu furat....in rest toata Intorsura Buzaului e plina de semafoare care incurca circulatia....bataie de joc la superlativ, ca n tot maidanul de colonie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb