Fonduri pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Regiunea Centru

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 15 mai 2008

Fonduri pentru dezvoltarea mediului de afaceri din Regiunea Centru

Camera de Comerţ şi Indus­trie Braşov a anunţat că a fost lansată cererea deschisă de proiecte cu depunere continuă pentru Axa 4 a Programului Operaţional Regional "Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local", domeniul major de intervenţie "Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală". Acest domeniu urmăreşte crearea şi modernizarea structurilor regionale şi locale de sprijinire a afacerilor, pentru atragerea investiţiilor şi revigorarea şi dezvoltarea economiilor locale şi regionale.

Alocarea financiară orientativă pentru perioada 2007 - 2013, pentru domeniul de intervenţie amintit este de 274,4 de milioane de euro. Regiunii Centru îi revin 29,91 de milioa­ne de euro. Valoarea totală a unui proiect în cadrul acestei scheme de finanţare trebuie să fie cuprinsă între 1,7 şi 85 de milioane de lei. Finanţarea nerambursabilă este în proporţie de 60% pentru întreprinderi mijlocii, respectiv 70% pentru întreprinderi micro sau mici.

Structurile de sprijinire a afacerilor sunt clar delimitate, asigură o serie de facilităţi şi/sau spaţii pentru desfăşurarea activităţilor economice de producţie şi de prestare servicii. În cadrul acestui domeniu, vor fi eligibile proiectele care vizează construirea/ modernizarea/extinderea de clădiri şi anexe aferente, care vor fi utilizate de operatori economici, cu precădere IMM-uri, pentru activităţi de producţie şi prestare servicii. Eligibile sunt şi proiecte de construire/modernizare/extindere a infrastructurii rutiere/feroviare din interiorul structurii de sprijinire a afacerilor şi a drumurilor de acces, precum şi crearea/modernizarea/extinderea utilităţilor de bază din interiorul structurii de sprijinire a afacerilor. Este vorba despre staţii de tratare a apei, unităţi de furnizare a energiei şi a gazului, sistem de canalizare, conectare la reţele broadband, inclusiv cablarea clădirii şi dotarea cu echipamente a structurilor de sprijinire a afacerilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb