ZIARUL BURSA

15 mai 2008
Ediţia din 18.09.2024
Sistemul ticăloşit - ca şteckerul în priză

Sistemul ticăloşit - ca şteckerul în priză

Radu SârbuCompanii / 15 mai 2008

Sistemul ticăloşit nu trage cu praştia după bătrâni, ci fură în mod organizat banul public. De fapt, sintagma defineşte oligarhia care s-a articulat, cu iuţeala fulgerului, imediat după prăbuşirea comunismului, din doi părinţi odioşi: partidul comunist şi Securitatea care l-a ţinut la putere. Carne din carnea lor, sânge din sângele lor, spirit din spiritul lor, oligarhii noştri nu puteau să aibă alte apucături decât cele moştenite în virtutea unei eredităţi atât de încărcate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

D-Link integrează tehnologia Microsoft NAP

C.P.Companii / 15 mai 2008

D-Link, furnizorul de soluţii complete pentru reţele de computere destinate consumatorilor individuali şi companiilor, anunţă că a integrat tehnologia Microsoft NAP (Network Access Protection) în familia sa de switch-uri xStack.

Nou val de comunicare pentru cascavalul Delaco

C.P.Companii / 15 mai 2008

Dupa ce anul trecut compania Delaco a inregistrat o dublare a cifrei de afaceri, de la 19 milioane de euro in 2006, la 40 de milioane in 2007, un nou val de comunicare este lansat in luna mai curent.

Creştere de 54% a profitului BRD

Creştere de 54% a profitului BRD

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 15 mai 2008 /

"BRD - Groupe Société Générale" a obţinut un profit net de 259 milioane lei (70 milioane EUR) în primele trei luni ale acestui an, cu 54% peste rezultatul raportat la 31 martie 2007.

"Transelectrica" aproape şi-a dublat profitul

N.I.Piaţa de Capital / 15 mai 2008

Operatorul reţelelelor de transport de electricitate "Transelectrica" Bucureşti (simbol TEL) a obţinut în primele trei luni ale acestui an un profit net de 82,2 milioane lei, cu 92% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe...

Profitul "Rompetrol Well Services" s-a dublat

R.P.Companii / 15 mai 2008

Rompetrol Well Services a obţinut un profit de peste două ori mai mare în primele trei luni ale acestui an, faţă de perioada similară din 2007, potrivit unui raport al companiei, citat de Rompres.

Profit în scădere pentru "Compa" Sibiu

R.P.Piaţa de Capital / 15 mai 2008

Compania Compa Sibiu a anunţat, la sfârşitul primului trimestru, un profit net de 2,53 milioane de lei, în scădere cu circa 1,5 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă din 2007, potrivit raportărilor financiare ale firmei, citate de Rompres.

"Cefin Holding" vrea 400 milioane de euro

"Cefin Holding" vrea 400 milioane de euro

Cristina VaidaCompanii / 15 mai 2008 /

"Cefin Holding", furnizor specializat de servicii integrate în domeniul transporturilor, estimează o cifră de afaceri de peste 400 de milioane de euro în acest an, în creştere cu 47,9% faţă de 2007 şi dublu faţă de nivelul anului 2006, a...

"ASITRANS" devine "EUROINS" România

"ASITRANS" devine "EUROINS" România

Corina FraştelniBănci-Asigurări / 15 mai 2008 /

Compania de asigurări "ASITRANS" a devenit "EU­ROINS" România şi, începând cu luna iunie, va folosi în mod oficial doar noua denumire. Domnul Bogdan Stan, directorul executiv al companiei, a menţionat că rebranding-ul survine după...

DOLJ: Locuinţe ANL în Calafat

Bianca CojocaruCompanii / 15 mai 2008 /

Primăria Municipiului Calafat va organiza, în data de 28 mai, o licitaţie pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia unor locuinţe pentru tineri.

Finanţiştii europeni salută deprecierea euro

Alina VasiescuInternaţional / 15 mai 2008

Miniştrii europeni de Finanţe salută deprecierea euro faţă de dolar, iar Chris­tine Lagarde, ministrul francez de resort, este de părere că moneda unică ar putea fi, în prezent, supraevaluată cu până la 20% în raport cu moneda SUA.

Au crescut pierderile "Alitalia"

Alina VasiescuInternaţional / 15 mai 2008

Compania aeriană de stat "Alitalia" SpA şi-a majorat pierderile brute în primul trimestru din 2008, ca urmare a ascensiunii preţului petrolului, care i-a sporit cheltuielile.

EADS a revenit la profit

Alina VasiescuInternaţional / 15 mai 2008

"European Aeronautic, Defence & Space" Co. (EADS), cea mai mare companie din industria aerospaţială a Europei, a revenit la profit în primul trimestru, dat fiind că divizia sa "Airbus" SAS, cel mai mare producător mondial de...

Preţul porumbului va creşte în viitor

Preţul porumbului va creşte în viitor

Nataşa NegruMaterii Prime / 15 mai 2008 /

Preţul pentru un kilogram de porumb va continua să crească. Domnul Ştefan Poienaru, directorul executiv al "Agrofam Holding", ne-a declarat: "Majorarea preţului este cauzată şi de faptul că o să recoltăm producţia de porumb din acest...

Organizarea alegerilor în sectorul 5, în întârziere

Cristina VaidaPolitică / 15 mai 2008

Pregătirile pentru organizarea alegerilor locale de la 1 iunie sunt în întârziere în sectorul 5, din punct de vedere al achiziţiei serviciului de transport şi al amenajării secţiilor de votare, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă,...

Rata pirateriei software a scăzut cu un procent

Rata pirateriei software a scăzut cu un procent

R.P.Companii / 15 mai 2008

Rata pirateriei software în România a scăzut cu un procent, în 2007, până la 68%, în timp ce pierderile cauzate industriei de pirateria software au crescut anul trecut la 151 milioane de dolari, potrivit Asociaţiei internaţionale ce reprezintă...

Noi chiriaşi în parcul logistic "FNC Sabaru"

Noi chiriaşi în parcul logistic "FNC Sabaru"

A.T.Companii / 15 mai 2008 /

Compania "The Carbo Group" a închiriat, încă din faza de proiect, 2.000 mp de spaţii în cadrul parcului industrial FNC Sabaru, situat în Bragadiru - Ilfov. Tranzacţia a fost intermediată de compania imobiliară "Regatta".

Parc de distracţii în 2,5 hectare de pădure

Ovidiu Vrânceanu, BraşovCompanii / 15 mai 2008 /

La Braşov, s-a deschis cel mai mare parc de distracţii în pădure din România, Parc Aventura. Acesta a fost realizat de Primăria Braşov în colaborare cu Regia Locală a Pădurilor Kronstadt şi o firmă din Elveţia, specializată în astfel de investiţii.

COMENTARIU BVB Şedinţă de revenire

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 15 mai 2008 /

Toţi cei trei indici ai Bursei de Valori Bucureşti s-au apreciat în şedinţa de ieri, cel mai mult urcând BET-FI, indicele celor cinci acţiuni emise de societăţile de investiţii financiare, cu 4,22%.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo