Rata pirateriei software a scăzut cu un procent

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 mai 2008

Rata pirateriei software a scăzut cu un procent

Rata pirateriei software în România a scăzut cu un procent, în 2007, până la 68%, în timp ce pierderile cauzate industriei de pirateria software au crescut anul trecut la 151 milioane de dolari, potrivit Asociaţiei internaţionale ce reprezintă industria mondială de software Business Software Alliance (BSA), citate de Rompres. În ultimii cinci ani, rata pirateriei software a scăzut în România de la 73%, la 68%, în timp ce pierderile cauzate de piraterie au crescut de la 49 milioane de dolari la suma de 151 milioane de dolari. Potrivit BSA, scăderea ratei pirateriei software în 2007 a apărut pe fondul unui trend global de scădere a ratei pirateriei în majoritatea ţărilor. Aceste date reprezintă concluziile celui de-al cincilea studiu anual, realizat la nivel global, cu privire la pirateria software pentru PC-uri, dat publicităţii ieri de BSA.Studiul a vizat 108 ţări şi a fost realizat independent de către IDC, o organizaţie mondială lider în cercetarea şi analiza pieţei tehnologiei informaţiei. "Acest raport atestă faptul că facem progrese, dar mai avem încă destul de muncă în România în bătălia împotriva pirateriei software. Continuarea reducerii pirateriei va aduce beneficii semnificative pentru consumatorii locali, companiile locale de servicii şi produse software, pentru micile afaceri şi pentru societatea românească în ansamblu", a declarat Magda Popescu, reprezentantul BSA în România.

BSA, împreună cu partenerii săi din administraţia de stat, au luptat în România împotriva pirateriei software atât prin acţiuni legale (mai mult de 650 de raiduri noi în 2007 şi primele două cazuri de condamnare la pedepse de peste 5 ani de închisoare cu executare), precum şi prin campanii de conştientizare derulate în în­treaga ţară, cu scopul de a creş­te nivelul de cunoaştere şi respectul faţă de valoarea proprietăţii intelectuale.

Pirateria software afectează mult mai multe arii de activitate decât veniturile realizate de industrie. Un studiu BSA dat publicităţii în luna ianuarie demonstrează că, la nivel global, reducerea pirateriei software ar putea genera sute de mii de noi locuri de muncă şi o creştere economică de miliarde de dolari, precum şi o creştere a veniturilor din taxe, utile pentru a sprijini programele şi serviciile locale. Potrivit studiului, dintre cele 108 ţări analizate, pirateria software pentru PC-uri a scăzut în 67 de state şi a crescut doar în 8 dintre acestea.Totuşi, datorită faptului că piaţa globală de PC-uri a crescut mai rapid în ţările cu o rată mare a pirateriei, rată globală a pirateriei a devenit mai mare cu 3 procente, ajungând la 38% în 2007. În Europa Centrală şi de Est, ţările cu cea mai mare rată a pirateriei au fost Armenia (93%), Azerbaidjan (92%) şi Moldova (92%). Printre ţările cu cel mai mic grad de piraterie s-au numărat Republica Cehă (39 la sută), Ungaria (42%) şi Slovacia (45%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb