Investiţie "Omnilogic" de 6 milioane de euro într-un datacenter

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 mai 2008

Investiţie "Omnilogic" de 6 milioane de euro într-un datacenter

Compania "Omnilogic" a finalizat o investiţie de aproximativ 6 milioane de euro într-un datacenter de ultimă generaţie. Datacenter-ul Om­nilogic (parte dintr-o investiţie ce depăşeşte 23 milioane euro), este localizat în Otopeni, în interiorul unui nou campus - în suprafaţa totală de 3 hectare, care va deveni hub-ul operaţional central Omnilogic începând cu 1 iulie 2008.

Cu o dimensiune de peste 1500 mp, expandabilă până la 3000 m2 (în faza a 2-a), acest datacenter se încadrează în standardul TIA942 - TIER 3-4, şi beneficiază de toate utilităţile necesare unui asemenea mijloc fix (protecţie antiseismică, surse de utilităţi complet redundante, răcire mixtă aer/apă, generatoare independente la nivelul puterii nominale, etc.).

Gabriel Marin, Directorul General Omnilogic, a declarat: "Darea în funcţiune a acestei investiţii face parte din strategia Omnilogic de a anticipa evoluţiile pieţei globale de tehnologie. Decizia de a investi a fost luată acum aproape 3 ani, într-un moment în care focus-ul industriei începea, după aproape 30 de ani, să se îndepărteze din ce în ce mai mult de PC-ul tradiţional. În acest context, disponibilitatea pe scară largă a broadband-ului, multitudinea device-urilor de acces (inclusiv cele mobile), explozia site-urilor sociale (Myspace, SecondLife, etc.) a deplasat interesul dinspre furnizorii de tehnologie spre furnizorii de content.... Iar pentru a furniza content, cerinţa de bază este existenţa unei infrastructuri performante şi a unor furnizori specializaţi de servicii de datacenter. Acesta este zona în care Omnilogic a dorit să-şi extindă activitatea".

Referitor la obiectivele de business avute în vedere, Omnilogic nu a intenţionat şi nu intenţionează să intre în business-ul de hosting la nivelul conceptual de bază. Domnul Marin a precizat: "Nu vom închiria niciodată metri pătrati în datacenter, şi nici nu vom oferi accesul terţilor (alţii decât clienţii direcţi) la aceste facilităţi. Ceea ce dorim este ca atât direct, cât şi printr-un număr restrâns de parteneri, să oferim servicii cu valoare adaugată, inclusiv în regim de ASP (Application Service Provider) unui număr restrâns de clienţi a căror necesităţi din zona de IT &C implică un nivelul înalt de performanţă a serviciilor profesionale. Considerăm că această abordare va aduce atât economii semnificative în costurile de capital pentru marea majoritate a clienţilor noştrii potenţiali, care nu vor mai trebui să recurgă la achiziţii directe de hardware sau software cât şi reducerea semnificativă a timpilor de implementare pentru anumite aplicaţii complexe. Şi din acest motiv, Omnilogic a decis să cupleze oferta de servicii de tip datacenter cu pachete de finanţare în limita iniţială de 10 milioane EUR, limită ce va putea fi extinsă ulterior în funcţie de dimensiunea business-ului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb