Fondurile mutuale au adus randamente mai mari decît portofoliile de acţiuni

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 februarie 2004

Investitorii care şi-au format în urmă cu o lună un portofoliu cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi-au majorat suma investită cu 7,36%. Cîştigul a fost determinat de creşterea valorii indicelui, calculat în euro, ca urmare a aprecierii preţurilor celor zece acţiuni.

Mai puţin inspiraţi au fost investitorii care au optat pentru acţiunile SIF. Cursurile lor au scăzut, în medie, cu 1,01% în ultima lună. Scăderea indicelui BET-FI, calculat în euro, a determinat o reducere cu 1% a valorii portofoliului cu acţiuni SIF şi cu structura indicelui BET-FI.

Persoanele care au preferat un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţi ale fondurilor mutuale ar fi avut cîştigul maxim dacă optau pentru "Napoca". Valoarea unităţii fondului a crescut în ultima lună cu 9,29%. Dacă o exprimăm în euro, randamentul real adus de fondul "Napoca" a fost de 11,3%. Cei care au preferat unităţile "Intercapital", şi-au majorat valoarea investită cu 8,04%.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Bermas". Cursul lor mediu a crescut în utlima lună cu 46,7%. Exprimat în euro, preţul mediu al acţiunilor "Bermas" a crescut în ultima lună cu 49,42%.

Un cîştig asemănător ar fi avut şi persoanele care au preferat acţiunile "Siretul". Acestea şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 49,25%.

Cea mai bună dobîndă lunară pentru depozitele în lei a fost oferită de "Finansbank". Persoanele care şi-au constituit un asemenea depozit şi-au majorat valoarea sumei investite, exprimată în euro, cu 3,27%. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, ar fi avut o creştere cu 1,83% a valorii lor, exprimate în euro, datorită aprecierii leului în raport cu moneda europeană. Investitorii care au preferat un depozit lunar în euro ar fi avut ieri un cîştig maxim de 0,3% dacă optau pentru "Garanti Bank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb