Ford aşteaptă pierderi de 600 de milioane de dolari în primul trimestru

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 14 aprilie 2020

Ford aşteaptă pierderi de 600 de milioane de dolari în primul trimestru

Compania auto americană Ford Motor Co. estimează că a înregistrat o pierdere brută de circa 600 de milioane de dolari în primul trimestru din acest an, în condiţiile în care pandemia de coronavirus i-a blocat activitatea şi i-a diminuat vânzările.

Ford a precizat că pierderea ajustată înainte de dobânzi şi taxe va fi de circa 600 de milioane de dolari, comparativ cu un profit de 2,4 miliarde de dolari în primele trei luni din 2019, conform Reuters.

Potrivit Ford, vânzările companiei către dealeri s-au redus cu 21% în primul trimestru din 2020, faţă de acelaşi interval din 2019. Ford aşteaptă o cifră de afaceri de aproape 34 de miliarde de dolari în primele trei luni din acest an.

Doar întreprinderile mixte ale Ford din China, unde pandemia de coronavirus este în declin, produc în prezent vehicule. Constructorul auto a informat că lucrează la un scenariu pentru o repornire treptată a liniilor sale de fabricaţie începând din trimestrul al doilea.

"Cu toate acestea, credem că avem suficient numerar pentru a face faţă situaţiei curente cel puţin până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, adică fără producţie mare de vehicule, fără mari vânzări engros sau acţiuni de finanţare", a declarat directorul financiar al companiei, Tim Stone.

La data de 9 aprilie, Ford a anunţat că are lichidităţi de circa 30 de miliarde de dolari, inclusiv un credit de 15,4 miliarde de dolari.

Compania a menţionat că orice decizie privind repornirea fabricilor sale va fi luată în colaborare cu sindicatele locale, furnizorii, dealerii şi alte părţi interesate.

Ford are suspendată temporar producţia de vehicule şi motoare în majoritatea fabricilor sale europene până cel puţin în 4 mai. Măsura priveşte principalele sale unităţi de producţie din UE (Saarlouis şi Koln, Germania; Valencia, Spania şi Craiova, România), Bridgend şi Dagenham (Marea Britanie).

Planul de revenire la muncă al companiei va cuprinde măsuri adecvate privind distanţarea socială şi alte protocoale de sănătate şi de securitate, necesare pentru a proteja salariaţii.

Pe perioada pandemiei, compania Ford este implicată în fabricarea de echipamente medicale, precum măşti şi ventilatoare, dar şi în furnizarea de paturi de campare pentru personalul medical şi donarea de vehicule pentru o serie de utilizări, inclusiv asigurarea serviciilor medicale critice, livrări de alimente şi transportul de urgenţă.

De asemenea, compania derulează parteneriate cu diverse ONG-uri, oferind sprijin comunităţilor locale din toată Europa.

La finele lunii martie, Ford Motor anunţa că va produce 50.000 de ventilatoare medicale în următoarele 100 de zile, la o fabrică din Michigan, în colaborare cu divizia medicală a grupului industrial General Electric Co. Ulterior, cele două companii vor fabrica 30.000 de ventilatoare medicale pe lună, echipamentele fiind necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Ford a anunţat un proiect de ventilator simplificat, care este licenţiat de GE Healthcare, de la compania Airon din Florida. Ventilatorul, care a fost aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA, poate satisface nevoile majorităţii pacienţilor bolnavi de COVID-19. Dispozitivul se bazează pe presiunea aerului, fără să aibă nevoie de electricitate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb