Ford Motor Company va prelua distribuţia şi vânzarea produselor Ford

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 1 august 2008

"Romcar" va continua să reprezinte marca Ford în România până la data de 31 iulie 2010, ulterior distribuţia şi vânzarea produselor şi serviciilor vor fi preluate şi gestionate direct de către "Ford Motor Company", urmând strategia implementată în ţările europene, unde "Ford" deţine unitaţi de producţie.

Decizia a fost luată de comun acord, în urma discuţiilor purtate între reprezentanţii celor două companii, "Ford Motor Company" şi "Romcar", au anunţat, ieri, companiile printr-un comunicat de presă.

"Ca urmare a deciziei Ford de a creşte investiţiile în România, prin achiziţionarea fabricii de automobile de la Craiova şi a intenţiei anunţate de companie de a demara activitatea de producţie auto înainte de sfârşitul anului 2009, reprezentanţii Ford Motor Company şi "Romcar" au luat decizia ca "Romcar" să continue să fie importatorul autorizat al mărcii Ford în România până la data de 31 iulie 2010. Începând cu 1 august 2010, distribuţia şi vânzarea produselor şi serviciilor Ford în România vor fi preluate şi gestionate direct de către Ford Motor Company", se arată în comunicat.

Directorul departamentului european de vânzări al Ford Europa, Peter Fleet, a spus că Romcar a deservit foarte bine dealerii şi clienţii Ford şi va continua să facă acest lucru timp de încă doi ani.

"Având în vedere creşterea cu 38 % a vânzărilor vehiculelor Ford în prima jumătate a anului 2008 şi faptul că anul viitor va începe producţia de vehicule la noua noastră fabrică de la Craiova, ne aflăm într-o perioadă deosebit de interesantă pentru Ford în România. Cu toate aces­tea, planurile noastre de a dezvolta marca Ford în România şi de a veni în întâmpinarea aşteptărilor din ce în ce mai mari ale clienţilor noştri români vor fi cel mai bine realizate prin Compania Naţională de Vânzări Ford, începând cu luna august 2010", a adăugat Peter Fleet.

În noul context, începând cu 1 august 2010, dis­tribuitorii şi reparatorii autorizaţi Ford îşi vor putea continua activitatea în coordonarea şi supervizarea directă a Ford Motor Company, pe baza noilor contracte încheiate direct cu Ford. În perioada imediat următoare, reprezentanţii celor două companii vor elabora în comun un plan detaliat de acţiune, menit să asigure o tranziţie cât mai uşoară pentru părţile implicate, plan ce va fi comunicat în ultimul trimestru al anului 2008.

"Romcar" asigură de 16 ani importul exclusiv al mărcii Ford în Romania. Conform ultimelor cifre de piaţă, în prima jumătate a anului 2008, Ford ocupă locul al treilea în topul celor mai bine vândute mărci de import, înregistrând în primul semestru o creştere a vânzărilor cu 38% mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb