F.O.R.T. prezintă topul ştirilor false "culese" din domeniul Transporturilor

Miscellanea / 14 aprilie 2020

F.O.R.T. prezintă topul ştirilor false "culese" din domeniul Transporturilor

Federaţia Operatorilor Români de Transport - F.O.R.T prezintă topul ştirilor false "culese" din domeniul Transporturilor, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

I. Şoferilor profesionişti români, blocaţi în vama Nădlac, nu li se permite deplasarea pentru a face schimb cu colegii lor aflaţi la bordul camioanelor în anumite ţări din Uniunea Europeană (contrar recomandărilor Comisiei europene din dată de 24.03.2020), în timp ce România "s-a dat peste cap", la comandă Germaniei, pentru a permite muncitorilor sezonieri să ajungă la cules de sparanghel.

ÎI. În judeţul Suceava, una dintre firmele ce au asigurat GRATUIT transportul ajutoarelor medicale către mai multe spitale din Suceava, Rădăuţi şi Botoşani, respective către Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Curtea de Apel, are în momentul de faţă peste 100 de şoferi obligaţi de către D.S.P. saramana în izolarela domiciliu, contrar prevederilor ordonanţelor militare cu privire la şoferii profesionişti.

III. Cursa aeriană cu decolare în dată de 14.04.2020, ora 09.20 de la aeroportul din Cluj, cu detinatia Germania, ce transporta muncitori sezonieri în agricultură, a fost aprobată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în aceeaşi zi la ora 01.00, în timp ce transportatorii rutieri care efectuează curse către aeroport trebuie să ajungă cu 4 ore mai devreme de decolare şi să raporteze cursa cu 24 de ore înainte.

IV. În judeţul Gorj, în dată de 26.03.2020, un şofer al unui microbuz de transport pasageri, ce efectua o cursa regulată, a fost amendat deoarece efectua transport de pasageri, aceştia fiind angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lihnitului Oltenia ce se întorceau acasă din tură de la serviciu.

V. În Vaslui, pasagerii unei curse regulate judeţene ce se deplasau către locurile de muncă, în dată de 14.04.2020, la ora 06.32, au fost amendaţi de Poliţia Rutieră deoarece nu purtau centură de siguranţă.

VI. Guvernul şi Autoritatea de Supraveghere Financiară se "zbat" de o săptămâna să găsească soluţii pentru a suspendă asigurările RCA, pentru transportatorii ce nu pot utilize vehiculele comerciale în această perioada, însă au uitat să reglementeze situaţia asiguraţilor RCA cărora le expiră valabilitatea poliţei şi chiar dacă nu circulă din cauza restricţiilor, sunt obligaţi de legislaţia în vigoare să reinoiasca asigurarea obligatorie.

VII. Firmele de transport şi nu numai, ce au avut venituri/încasări în luna Martie, aferente activităţii anterioare, dar care înregistrează o scădere dramatică a activităţii în luna Aprilie, nu pot beneficia de certificatele galbene, ce atestă situaţia de urgenţă pentru amânarea ratelor la bănci/leasing în cazul în care nu se modifică Ordinul 791/2020, art.2 lit.b modificat de ordinul 822/2020.

VIII. În plină criză COVID 19, autoritatea locală din Hunedoara, a mai generat un blocaj în calea transportatorilor de mărfuri de peste 3,5 to - "Autorizaţia de Liberă Trecere" - ce se eliberează în baza achitării unei taxe cu valori cuprinse între 3 şi 20 de euro.

În mod cu totul şi cu totul hilar, această taxa este purtătoare de TVA şi este exprimată în EURO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb