Clădirea Ucenter 2finalizată în septembrie 2023 şi certificată LEED v4, WELL Health-Safety şi WELL Core la nivel Platinum, este complet închiriată, potrivit comunicatului emis redacţiei. "Ucenter 2 reprezintă continuarea poveştii de succes a proiectului pe care îl dezvoltăm în zona Tineretului începând cu anul 2019. Am reuşit să revitalizăm o zonă degradată a Bucureştiului şi să o transformăm într-unul dintre principalele centre de business din România", a declarat Geo Mărgescu, cofondator şi CEO al Forte Partners.
Majoritatea spaţiilor de birouri sunt ocupate de companii din domeniul IT & C, printre care Glovo, Brinel, Eurowag, Cognyte şi alţi jucători importanţi din sectorul energetic şi industria cosmetică.
Situat pe Calea Şerban Vodă, Ucenter beneficiază de o locaţie centrală, cu acces rapid la parcurile Tineretului şi Carol, şi la doar câţiva paşi de staţia de metrou Tineretului. De asemenea, se află la 10 minute de mers pe jos de staţia de metrou Octavian Udrişte şi oferă acces facil la mijloacele de transport în comun de suprafaţă. Dezvoltat conform strategiei Forte Partners, Ucenter oferă facilităţi şi caracteristici care susţin un trai urban modern şi confortabil, într-o clădire sustenabilă şi eficientă energetic, cu acces uşor la transport, magazine şi alte facilităţi sociale.
Spaţiile de retail de la parterul Ucenter sunt închiriate în totalitate.
În conformitate cu politicile ESG ale Forte Partners şi obiectivele asociate, compania se asigură că proiectele sale contribuie constant la îmbunătăţirea eficienţei energetice şi la reducerea amprentei de carbon. Astfel, Ucenter 2 a devenit o clădire neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în exploatare (Shell & Core), datorită utilizării energiei electrice provenite din surse 100% regenerabile, achiziţionării de certificate de compensare a emisiilor de carbon pentru consumul de gaz pe termen lung şi performanţei energetice remarcabile.
"Prin Ucenter 2 am creat spaţii de birouri sustenabile, sănătoase şi sigure pentru angajaţii companiilor chiriaşe. Totodată, prin zonele de retail de la parterul clădirilor am adus servicii şi facilităţi de care beneficiază şi comunitatea locală. Accesul facil la mijloace de transport mai puţin poluante, care să încurajeze deplasarea fără maşină, precum tramvaiul şi metroul, s-a aflat de asemenea pe lista noastră de priorităţi", a adăugat Geo Mărgescu.
Clădirea include multiple îmbunătăţiri ecologice, precum reutilizarea apei de ploaie pentru irigaţii, prognoze meteorologice pentru o răcire mai eficientă, control automatizat al iluminatului în funcţie de lumina naturală şi alte module BMS (Building Management System) concepute pentru economisirea energiei. De asemenea, investiţiile în elementele biofilice ale clădirii au creat un mediu mai sănătos şi mai primitor pentru ocupanţi.