Forţele aeriene americane au prezentat noul bombardier B-21 Stealth

S.B.
Internaţional / 3 decembrie 2022

Forţele aeriene americane au prezentat noul bombardier B-21 Stealth

U.S. Air Force şi Northrop Grumman au lansat, vineri seară, noul bombardier invizibil B-21 Raider, în cadrul unei ceremonii, la Uzina 42 a forţelor aeriene din Palmdale, California, informează news.ro.

Cu o zi mai devreme, la 9.600 de kilometri distanţă, primele avioane de vânătoare Boeing F-15C Eagle aparţinând aripii a 18-a a USAF au plecat de la baza forţelor aeriene Kadena din Okinawa, cea mai sudică prefectura insulară a Japoniei.

Toate cele 50 de F-15 din aripa a 18-a, cu o vechime mai mare de 40 de ani, sunt programate să părăsească Okinawa în următorii doi ani. Unele se vor alătura celor şase escadroane ale Gărzii Naţionale Aeriene din SUA care încă zboară cu F-15C. Altele vor intra în depozit în Arizona.

B-21 va fi capabil să livreze atât muniţii convenţionale, cât şi nucleare. B-21 va forma coloana vertebrală a viitoarei forţe de bombardiere a Forţelor Aeriene, formată din B-21 şi B-52. Conceput pentru a funcţiona în mediul ameninţător din viitor, B-21 va juca un rol esenţial în asigurarea capacităţii de durată a puterii aeriene a Americii, se arată pe pagina de Facebook a forţelor americane aeriene.

Pe măsură ce luptătoarele cu rază scurtă de acţiune ale Forţelor Aeriene pleacă din regiunea Pacificului de Vest, serviciul se bazează pe avioanele B-21 care zboară la mare distanţă pentru a susţine cea mai grea luptă în cazul unui război cu China.

Trecerea de la avioane de luptă la bombardiere nu este totală sau ireversibilă.

Există, de asemenea, o aripă USAF cu aproximativ 50 de F-16 care zboară de la Baza Forţelor Aeriene Misawa din nordul Japoniei. Şi Marina SUA are aproape întotdeauna cel puţin unul - uneori două sau trei - portavioane şi nave de asalt în Pacificul de Vest, fiecare cu propriile aeronave de luptă. Dar Pentagonul nu se bazează pe aceşti luptători pentru a câştiga un război cu Armata Populară Chineză de Eliberare. F-15C este cel mai lung avion de luptă din America.

Forţele Aeriene Americane spun un bombardier B-21 va costa 750 de milioane de dolari.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Chinezilor, se pare ca yankeii au pregatit ceva pentru voi.

    1. Rad mujicii de chinezi:-)...acum au descoprit cine a "sabotat" Nord Stream-ul:-)

    Sa cumparam si noi o duzina

    1. 1bomber = $700 billion

      RO GDP= $284 billion 

      te-ai incurcat in zerourile traducerii

    Cata inteligenta e in dezvoltarea avioanelor ....cata inteligenta americana au reusit polonezii sa aduca in Polonia, desi nu aveau producatori de avioane si elicoptere inainte de 89!

    Spre deoseboie de incopetentii securisti ai nostri din SIFuri, AVIO, IARV, RORX, ARS ce nu's in stare sa inteleaga importanta dezvoltarii industriale! 

    1. Fals. Verificati PZL.

      Romania chiar a cumparat avioane poloneze in anii '30. 

      Dupa WW2, Polonia a produs, sub licenta sovietica, MiG 15 si 17 si elicoptere Mi-1 si Mi-2. Iar elicopterul W-3 Sokó? a fost conceput si construit de polonezi. 

      Putin realism, va rog.  

    Daca ii pui in mana o bazooka, si bunica doboara o astfel de petarda americana, chit ca nu vede deloc bine si ii tremura mainile de la Parkinson! Cad mai ceva decat Mig-urile noastre antice!

    1. ce sa doboare bunica-ta aia avariata de Parkinson si care nu-si nimereste nici gura ca ii tremura mainile? crezi in propaganda americanilor? armele rusesti antice au fost si raman cele mai bune!

      Ai fost prea subtil in ironia ta si rusnacul asta ce face de serviciu pe aici o sa creada ca il lauzi!;-))Daca s-ar mai folosii la razboi armele albe probabil ca ar mai avea si rusii un nivel de dotare tehica de nivelul NATO !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb