"Forumul Civic Românesc" va da statul în judecată pentru întârzierea retrocedărilor

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 7 august 2007

Adrian Iuraşcu

Adrian Iuraşcu

Forumul Civic Românesc, organizaţie care are în componenţa sa zece asociaţii care apără drepturile foştilor proprietari şi alte 19 persoane juridice, intenţionează să dea în judecată statul român la forurile internaţionale competente pentru retrocedarea greoaie a caselor, terenurilor şi pădurilor.

Adrian Iuraşcu, preşedintele Forumul Civic Românesc (FCR) a declarat, citat de NewsIn, că, cel mai tîrziu în luna septembrie, va deschide un proces împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru întârzierea depăgubirii foştilor proprietari şi tergiversarea punerii în aplicare a legislaţiei în domeniu.

Potrivit lui Iuraşcu FCR a cerut premierului şi ministrului economiei şi finanţelor să blocheze toate plăţile către membrii Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, până ce acesta nu îşi va începe, "de facto", activitatea şi desfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Adrian Iuraşcu, a criticat recent Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru că acesta nu a consultat membrii FCR la elaborarea Ordonanţei de urgenţă nr. 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv, catalogând ordonanţa în cauză arbitrară şi plină de contradicţii. "Ordonanţa înfrânează retrocedările şi a fost făcută în dispreţul proprietarilor", a mai declarat Iuraşcu.

Una dintre cele mai mari lacune pe care le conţine ordonanţa este faptul că aceasta "nu are termene şi sancţiuni", iar cea mai mare problemă nu este la Fondul Proprietatea, ci la primării şi prefecturi, deoarece acestea nu soluţionează dosarele depuse pentru retrocedări de către foştii proprietari, consideră reprezenzantul FCR.

Asociaţiile de proprietari membre ale FCR au transmis oficialilor UE de la Bruxelles şi Strasbourg o scrisoare prin care au cerut ca problema retrocedării integrale a proprietăţilor confiscate de regimul comunist să fie inclusă printre domeniile ce urmează să fie monitorizate de instituţiile europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb