Fost secretar de stat şi preşedinte al CA Electrica, trimis în judecată pentru fals în declaraţii

G.U.
Anticorupţie / 7 decembrie 2020

Fost secretar de stat şi preşedinte al CA Electrica, trimis în judecată pentru fals în declaraţii

Cristian Buşu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei şi fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general adjunct al SIF Oltenia, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, acuzaţiile au legătură cu o declaraţie semnată de Cristian Buşu în faţa unui notar în anul 2014, în care atesta că îndeplineşte condiţiile pentru a ocupa o funcţie de conducere în cadrul Electrica.

"La data de 19.08.2014, inculpatul a declarat în faţa notarului public, în mod necorespunzător adevărului, faptul că îndeplineşte şi respectă criteriile de eligibilitate şi independenţă acceptate pentru acţionarii societăţii, menţionate la art. 17 alin. (2) Ut. a) - k) din Actul constitutiv al Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice - ELECTRICA SA Bucureşti, deşi acesta nu îndeplinea criteriul prevăzut la art. 17 alin. (2) Hi. j) referitor la faptul că în ultimii cinci ani, nu a ocupat o poziţie în cadrul unei autorităţi de stat centrale sau locale sau în societăţi concurente, în vederea producerii unei consecinţe juridice pentru sine", spun procurorii.

În prezent Cristian Buşu este conferenţiar universitar, doctor în economie, la Academia de Studii Economice. La finele săptămânii trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu l-a autorizat ca administrator pe Cristian Buşu, ce fusese ales preşedinte al Consiliului SIF5 în data de 29 octombrie, supraveghetorul pieţei justificându-şi decizia pe baza acţiunilor acestuia din 28 aprilie, când a organizat şi participat la o AGA paralelă în afara sediului clădirii societăţii din Craiova. De asemenea, ASF a constat că fostul administrator al SIF-ului este urmărit penal pentru fals în declaraţii, ceea ce contravine îndeplinirii criteriilor de Reputaţie, Onestitate şi Integritate, necesare pentru conducerea societăţii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Acest prezumtiv ifractor este unealta lui Bogdan Dragoi contra lui Tudor Ciurezu. Cine se aseamana se aduna.

    1. nu e prezumtiv, e direct infractor.

    la brutarie cu el.

    e de parnaie Busulica :)

    Cine a comandat articolul asta? “Patriarhul”, poate? Busu este plus valoare, un barbat tanar, cu caracter, puternic si inteligent. Asa ca sa revenim...cine a comandat articolul, mai bine sa isi vada linistit de pensie. All in all...ziarul Bursa s-a transformat in Cancan.

    1. Articolul reflecta realitatea obiectiva (penala, de fapt) vis a vis de un individ care pana deunazi a fost propulsat la sefia SIF5.

      Nu te pot banui de prostie, intrucat te-ai obosit sa cauti articolul si sa comentezi. Asa ca te banuiesc mai degraba ca esti pe statul de plata al camarilei SIF 1 - SIF 4. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb