FOSTUL LIDER AL PARTIDULUI CONSERVATOR, WILLIAM HAGUE:   Marea Britanie se îndreaptă către un dezastru Brexit

Cristina Radu
Internaţional / 1 august 2017

William Hague (Sursa foto: Wikipedia)

William Hague (Sursa foto: Wikipedia)

Regatul Unit se va îndreapta spre un dezastru Brexit, cu excepţia cazului în care ministrul de finanţe Philip Hammond aranjează o ieşire uşoară din UE, a declarat fostul lider al Partidului Conservator, William Hague, potrivit PressTV.

Fostul secretar britanic de externe a scris în Daily Telegraph că o înţelegere tranzitorie este singurul mod de a salva Brexit de "dezastrul care se apropie".

El a dezvăluit că afaceriştii şi politicienii i-au pus întrebarea "oriunde am plecat în străinătate", dacă Anglia şi-ar fi pierdut inima" dacă va părăsi UE: "Există potenţialul clar pentru Brexit de a deveni cea mai mare confuzie economică, diplomatică şi constituţională din istoria modernă a Regatului Unit, cu consecinţe necunoscute pentru ţară, guvern şi proiectul Brexit însuşi".

Premierul Theresa May a cerut alegeri anticipate în aprilie, în speranţa că va obţine o majoritate parlamentară sporită. Aceasta ar fi putut să-i consolideze poziţia înainte de a intra în doi ani de negocieri cu UE vizând plecarea Angliei din bloc, conform sursei citate. Alegerile generale au avut loc pe 8 iunie, la aproape un an după ce 52% dintre britanici au votat să părăsească UE.

Alegătorii britanici i-au dat o lovitură devastatoare, înlăturându-i majoritatea parlamentară şi aruncând ţara în turbulenţe politice. May a fost nevoită să încheie o înţelegere controversată cu Partidului Democrat unionist din Irlanda de Nord, în încercarea de a se agăţa de putere, potrivit agenţiei de ştiri.

Fostul lider al Partidului Conservator a desfăşurat o campanie electorală pentru a rămâne membru al Uniunii Europene. Acesta a demisionat din funcţia de secretar străin în 2014 şi a părăsit Camera Comunelor în 2015.

William Hague a afirmat: "Electoratul a votat să părăsească UE şi, prin urmare, plecăm. Mai mult, numărul celor care au votat pentru a face acest lucru a fost mai mare decât numărul de voturi exprimate pentru orice guvern din istoria noastră". Acesta a adăugat: "Pentru mine şi mulţi dintre foştii mei colegi din guvern care au preferat să rămână, argumentul s-a încheiat".

Acesta a spus că este necesară o abordare care să simplifice negocierile pentru Brexit şi să includă menţinerea pe piaţa unică pe parcursul tranziţiei.

Hague l-a lăudat pe cancelarul Hammond că a urmărit o astfel de abordare în discuţiile despre Brexit: "Acest lucru este văzut de susţinătorii de lungă durată ai plecării ca o poziţie moale sau de alunecare". Acesta a continuat: "Dar în realitate este un plan de a salva Brexit de un dezastru care se apropie".

Cancelarul Hammond a spus că tranziţia Brexit poate dura până în 2022, iar Anglia va încerca să menţină cât mai multe aspecte ale aderării sale la UE.

Marea Britanie urmează să părăsească UE la sfârşitul lunii martie 2019. Imigraţia a fost unul dintre subiectele centrale ale referendumului Brexit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb