FOSTUL MINISTRU AL JUSTIŢIEI, RALUCA PRUNĂ: "La momentul formulării propunerii, Lazăr îndeplinea toate criteriile formale"

I.T.
Politică / 25 octombrie 2018

Raluca Prună

Raluca Prună

Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, afirmă că are "obligaţia" de a răspunde afirmaţiilor ministrului Tudorel Toader privind "pretinsa nelegalitate" a propunerii de numire a lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general.

"La momentul formulării propunerii, procurorul Augustin Lazăr îndeplinea toate criteriile formale (vechime de 10 ani, calificativul 'foarte bine' la ultima evaluare profesională, absenţa vreunei sancţionări disciplinare în ultimii trei ani), potrivit legii 303/2004. Aceste criterii formale au fost reverificate de Consiliul Superior al Magistraturii, înainte de acordarea avizului", explică Prună, menţionând că avizul a fost dat cu unanimitate.

"Sunt ministrul justiţiei care a făcut propunerea de numire a domnului Augustin Lazăr în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Am obligaţia de a răspunde public afirmaţiilor ministrului Toader privind pretinsa nelegalitatea a acestei propuneri", scrie Raluca Prună, pe Facebook.

"Aceste criterii formale au fost reverificate de Consiliul Superior al Magistraturii, înainte de acordarea avizului, prin consultarea dosarului profesional al candidatului aflat în gestionarea Consiliului. Avizul CSM cu privire la propunerea de numire a procurorului Augustin Lazăr în funcţia de procuror general României confirmă îndeplinirea tuturor criteriilor legale şi a celor de procedură. Avizul a fost dat cu unanimitate", adaugă Prună.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Criteriul urmărit de tine era servitudinea. Intervenția actuala se înscrie în aceasi nota servitudinea. Întrebarea ale cui interese a servit numirea ta ....care ulterior a servit numirii lui?

    Este clar ca ministrul Tudorel Toader este de rea credinta - ministrul Pruna dovedind acest fapt prin faptul ca l-a numit in urma verificarii criteriilor necesare, iar CSM. a reverificat aceste conditii . Pacat ca TT.este si profesor universitar, functie ce necesita existenta unui profil moral imaculat, din partea lui; pacat, mare pacat ! Ce exemplu este el pt. studentii si cadrele universitare din IASI si nu numai ?

    1. .....El sufera de un handicap fizic...si vrea sa-si "acopere" acest handicap prin ..orgoliul si abuzul de functie. PS.Handicapul ar fi : Un om care nu are discernamantul sa asculte pe nimeni...fizic : are un nas lung si incovoiat..,bubos pe fata.. si chel.

      ...corecta observatia...Am intalnit si eu cazuri de genul acesta in societate. Discernamantul de a sculta se vede clar ca nu ea in considerare nici- o parere..indiferent de unde vine . Comisia de la Venetia..Asociatiile de Procurori ..CSM ...etc

      Ca orice sclav, asculta de parerea stapanului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb