FOSTUL PREŞEDINTE TRAIAN BĂSESCU:  "Eu nu aş elimina Huawei din competiţia 5G, indiferent de angajamentele unor guvernanţi faţă de SUA"

E.O.
Companii / 7 decembrie 2020

 "Eu nu aş elimina Huawei din competiţia 5G, indiferent de angajamentele unor guvernanţi faţă de SUA"

În conflictul dintre SUA şi China, România se poziţionează "între Trump şi China", a spus, săptămâna trecută, fostul preşedinte Traian Băsescu, citat de Radio Europa Liberă. Europarlamentarul PMP a subliniat, răspunzând la o întrebare legată de afirmaţia premierului demisionar Ludovic Orban potrivit căreia Huawei nu va fi partener pentru licitaţia 5G: "Statele Unite nu vor fi în război cu China, vă rog să înţelegeţi dimensiunea cuvântului război, fie el şi comercial. Sunt convins că vor fi ajustări în relaţia SUA -China după instalarea la Casa Albă a preşedintelui Biden, chiar dacă nici Biden nu va tolera unele din acţiunile comerciale ale Chinei. Nu va fi la acest nivel de interdicţie a firmei Huawei. Cred că suntem singura ţară care s-a angajat faţă de administraţia Trump să nu primească Huawei. Vreau să vă atenţionez asupra unui lucru: problemele de securitate nu sunt probleme ale provider-ului, ale furnizorului de servicii de comunicaţii 5G, sunt ale fiecărui stat de securitate a informaţiilor. România are o dotare de excepţie din punct de vedere al detectării din vreme a lacunelor de securitate în sistemul de comunicaţii. Pentru asta plătim greu specialişti, s-au achiziţionat echipamente de ultimă generaţie. În schimb, eliminarea Huawei de pe piaţa românească va prilejui românilor să afle ce înseamnă alocarea frecvenţelor într-o lipsă de concurenţă. Vom vedea la preţurile pentru telefonia 5G sau la comunicaţiile pe 5G. Interesul românilor este să aibă comunicaţii cât mai ieftine şi la standarde cât mai înalte. De asta eu nu aş elimina Huawei din competiţie, indiferent care sunt angajamentele unora de prin guvern faţă de Statele Unite. Statele Unite nu pot împiedica concurenţa pe piaţa României sau pe piaţa Uniunii Europene. România are structurile, are antidotul la scurgeri, la prevenirea unor scurgeri de informaţii".

Nu este indicat să faci îngrădiri care să elimine un concurent, este de părere Traian Băsescu, afirmând că "aşa am ajuns să facem şi la autostrăzi, şi la căi ferate, şi la metrou": "Punem noi nişte chichiţe prin care să eliminăm pe cei care nu ne plac sau pe cei care nu dau şpagă. Trebuie renunţat la aceste practici".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. L-au lasat americanii din brate, Bobi Paunescu a urinat pe el sustinand fatis AUR, ramas in afara parlamentului se va intalni cu justitia creeata de el (norocul lui este ca Predoiu a redus termenele de prescriptie). Vin vremuri grele pentru Milf si Petrov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb