Fotbal fără perspective!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 27 aprilie 2016

Finalul de campionat găseşte fotbalul autohton într-o situaţie deloc plăcută, cu foarte multe echipe fără nicio perspectivă pentru sezonul viitor. Dacă până acum echipele cu probleme erau concentrate în partea de jos a clasamentului, acum constatăm că şi podiumul, indiferent de ce se va mai întâmpla în ultimele două etape, va fi alcătuit din echipe care se confruntă cu probleme serioase. Banii din drepturile TV asigură cel mult supravieţuirea, toate speranţele fiind legate de sumele oferite de UEFA pentru calificarea în grupele competiţiilor europene intercluburi, dar, ca într-un cerc vicios care se respectă, la aceşti bani nu se prea poate ajunge fără... investiţii.

Echipa aflată pe primul loc cu două etape înainte de final, în proporţie de 90% campioană, Astra Giurgiu are mai multe motive de îngrijorare decât de bucurie. Prima problemă este legată de faptul că imediat după terminarea campionatului îşi va pierde temporar antrenorul, care trebuie să ispăşească o suspendare de 2 luni pentru că a pariat pe meciuri din Liga 1. O altă problemă are legătură cu justiţia, se discută tot mai intens că în cazul în care în luna mai patronul acestei formaţii, Ioan Niculae, nu va fi eliberat condiţionat din penitenciar, formaţia va intra în insolvenţă, deoarece nu se va mai asigura finanţarea pentru sezonul viitor. De altfel, echipa s-a confruntat cu grave probleme financiare şi în iarnă, dar prin vânzarea jucătorului Constantin Budescu în China, pentru 1.500.000 de euro, s-au obţinut banii necesari pentru continuarea activităţii până la finalul actualei ediţii de campionat. Evident, se poate visa la sumele enorme care vin din participare în grupele Ligii Campionilor, dar având în vedere că echipa nu va fi cap de serie în turul trei preliminar, şansele de calificare sunt destul de mici. În plus, până când se va şti dacă echipa a prins sau nu grupele Ligii Campionilor sau Ligii Europa, clubul are nevoie de finanţare consistentă, pentru întărirea lotului sau cel puţin pentru păstrarea aceluiaşi nucleu de jucători.

Steaua, echipă care are şanse de peste 90% să ocupe locul doi şi implicit să joace în preliminariile Ligii Campionilor, se va confrunta şi ea cu mari probleme financiare în cazul în care va rata "finanţarea europeană" . Patronul echipei, George Becali, a făcut mai multe anunţuri legate de viitorul echipei, dar niciunul nu este plăcut. Nemulţumit din cauza ratării principalelor obiective, cucerirea titlului şi a Cupei României, acesta a anunţat că echipa va intra în insolvenţă dacă şi anul acesta va rata grupele Ligii Campionilor. De asemenea, acesta vorbeşte şi de o posibilă retragere a sa, cu tot cu grosul lotului de jucători, la Voluntari, la echipa condusă de fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir.

În luna februarie, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anunţat că programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia vor fi suspendate, această măsură afectând şi clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Practic, fără această sponsorizare, echipa aflată acum pe locul 3, se bazează doar pe banii din drepturile TV pentru sezonul următor, în care va participa şi în cupele europene. Cum clubul mai are şi nişte datorii mai vechi, inclusiv faţă de jucători, abordarea viitorului sezon se va face cu un buget de avarie. Pe de altă parte, mai mulţi jucători vor să plece de la echipă la sfârşitul acestui campionat, fiind nemulţumiţi de nesiguranţa financiară care domneşte, în ciuda promisiunilor legate de apariţia unor investitori străini, care să salveze clubul.

Nici la clubul Dinamo, aflat acum pe locul 4 şi calificat în finala Cupei României, nu este veselie mai mare , după ce comisiile de la federaţie au transmis clar că echipa nu are drept de participare în cupele europene. Regulamentul UEFA prevede că un club care primeşte protecţie faţă de creditori nu poate participa în cupele europene decât dacă iese din insolvenţă cu 12 luni înainte de începerea sezonului în care doreşte să evolueze.

Practic, veştile pozitive dinspre echipele cu pretenţii de reprezentare europeană a fotbalului autohton sunt foarte puţine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb