FOTBAL ŞI BANI Asalt decisiv pentru grupele Ligii Campionilor şi 20.000.000 de euro

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 20 august 2019

Asalt decisiv pentru grupele Ligii Campionilor şi 20.000.000 de euro

CFR Cluj va juca în această seară împotriva Slaviei Praga (Cehia) în play - off-ul Ligii Campionilor. Partida este foarte importantă atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar. Sportiv, prezenţa în grupele Ligii Campionilor ar reprezenta o performanţă de excepţie după o perioadă de secetă, în care echipele din ţara noastră au ratat şansa de a evolua alături de cele mai puternice formaţii din Europa. Parcursul echipei clujene - a eliminat pe Astana (Kazahstan), Maccabi Tel Aviv (Israel) şi Celtic Glas-gow (Scoţia) - este unul meritoriu, care demonstrează calităţile echipei, dar mai ales pe cele ale antrenorului Dan Petres-cu, având în vedere că în urmă cu un an, aceeaşi formaţie era eliminată ruşinos de Dudelange (Luxemburg). Financiar, până acum CFR a câştigat peste 1.000.000 de euro, bani la care se adaugă bonusul pentru play-off, dar dacă ajunge în grupe, în conturile clubului vor intra aproximativ 20.000.000 de euro (15.000.000 direct de la UEFA pentru performanţă, vânzare de bilete şi drepturi TV). Această infuzie de capital ar ajuta fotbalul autohton în ansamblu, o parte din bani urmând să fie investiţi în transferuri de pe piaţa internă.

Legat de adversari, trebuie spus că la Slavia Praga joacă şi doi fotbalişti din ţara noastră: Alexandru Băluţă şi Nicolae Stanciu, ultimul fiind transferat de campioana Cehiei în această vară. Slavia Praga are în palmares 19 titluri de campioană, 5 - Cehia şi 14 - Cehoslovacia. Valoarea totală a lotului Slaviei Praga este de 44 de milioane de euro, conform datelor transfermarkt.de, cel mai bine cotat jucător din lot fiind mijlocaşul Tomas Soucek, 7 milioane de euro. În sezonul trecut al Europa League, Slavia Praga a ajuns până în sferturile de finală, fiind eliminată de Chelsea, câştigătoarea ulterioară a trofeului.

Meciul va avea loc de la ora 22:00, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădules-cu'' din Cluj-Napoca, şi va fi condus de arbitrul turc Cuneyt Cakir (42 de ani). Cakir, arbitru internaţional FIFA din 2006, a condus până acum 51 de meciuri în Champions League, printre care şi finala din 2015, Barcelona - Juventus (3-1). Sezonul acesta, Cakir a fost arbitru de rezervă în Supercupa Europei, Liverpool - Chelsea, câştigată de cormorani la penalty-uri. Legat tot de arbitraj, meciul CFR - Slavia va consemna o premieră istorică pentru fotbalul din ţara noastră, la nivel de club. Va fi prima partidă cu VAR (arbitraj video) disputată în ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb