FOTBAL ŞI BANI Cluburile au trei ani ca să se alinieze noilor reguli financiare

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 24 martie 2022

Cluburile au trei ani ca să se alinieze noilor reguli financiare

Pandemia şi situaţia explozivă din Ucraina rescriu regulile financiare care au guvernat, până de curând, fotbalul mondial. The New York Times a dezvăluit cum vor arăta noile reguli de viabilitate financiară pe care UEFA intenţionează să le introducă în locul fair-play-ului financiar, oprit după începerea pandemiei. Bazat pe limitarea pierderilor, fair-play-ul financiar, care a primit mai multe critici decât laude şi a cărui corectitudine a fost pusă la îndoială timp de zece ani, a fost suspendat pentru a le permite cluburilor să supravieţuiască pandemiei Covid-19. Conform sursei citate, noul regulament de viabilitate financiară va fi votat la 7 aprilie 2022 şi prevede o limitare a cheltuielilor, în locui intenţiei iniţiale de a plafona salariile.

"Confruntată cu complexitatea legislaţiei europene a muncii şi cu o opoziţie acerbă, UEFA a abandonat conceptul de plafon dur şi a optat pentru o propunere care, după o perioadă de implementare de trei ani, obligă echipele să-şi menţină cheltuielile într-un raport strict", a scris New York Times.

În mod clar, echipele implicate în cupele europene nu vor putea cheltui mai mult de 70 la sută din veniturile lor pe salarii şi transferuri. NY Times notează că discuţiile au fost intense, unele cluburi, cele mai bogate, cerând un plafon mai mare, de 85 la sută din venituri. Multor cluburi, din campionatele puternice, Spania, Italia sau Franţa (care nu au venituri din drepturile TV ca în Anglia) le va fi greu să respecte aceste reguli

Cluburile vor avea la dispoziţie trei ani pentru a reduce treptat cheltuielile, până vor ajunge la pragul de 70 la sută.

În cazul unor încălcări ale acestor reguli, UEFA s-a gândit la o serie de sancţiuni sportive şi financiare: puncte mai puţine în faza grupelor în anii următori, amenzi, ameninţări cu excluderea şi chiar retrogradarea. Astfel, un club angajat în Liga Campionilor ar putea fi retrogradat în Europa League în cazul unei încălcări a regulilor financiare sau din Europa League în Conference League.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb