FOTBAL ŞI BANI Liga 1 a revenit la exportul de fotbalişti

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 februarie 2011

Prima divizie fotbalistică autohtonă a înregistrat un adevărat record pentru ultimii ani în ceea ce priveşte exportul de fotbalişti. În această iarnă au fost vânduţi jucători de peste 17 milioane de euro, confirmându-ne estimările din luna decembrie. Principalele cauze ale acestui exod sunt: criza financiară, care i-a afectat din plin pe patroni şi lipsa de rezultate în competiţia internă a formaţiilor cu pretenţii.

O comparaţie între exporturile de jucători şi importuri demonstrează că există probleme des-tul de mari în ceea ce priveşte disponibilul de bani la nivelul finanţatorilor. Dacă în urma plecării mai multor jucători din Liga 1, în ţară au intrat aproape 17 milioane de euro, în ceea ce priveşte sosirile de fotbalişti străini, lucrurile stau extrem de prost, sub un milion de euro, aceasta fiind cea mai proastă campanie de achiziţii din ultima perioadă. În trecut CFR Cluj excela în ceea ce priveşte achiziţiile, în acest an s-a remarcat în special la vânzări, la fel ca şi Dinamo, care s-a dis-pensat de mai mulţi fotbalişti cu experienţă. Un alt exemplu grăitor îl reprezintă liderul la zi al Ligii 1, Oţelul Galaţi, care a cheltuit doar 80.000 de euro pe achiziţii, preferând să-şi păstreze jucătorii de bază.

Galatasaray, Kuban Krasnodar şi Khazar Lankaran au fost principalii cumpărători din prima ligă, motivul fiind unul extrem de simplu, cele trei formaţii sunt pregătite de tehnicieni autohtoni, Gheorghe Hagi, Dan Petrescu şi Mircea Rednic. Ultimul a reuşit să ducă în Azerbaidjan un întreg lot.

Principalele transferuri sunt următoarele: Bogdan Stancu de la Steaua la Galatasaray pentru 6.000.000 de euro, Lacina Traoré de la CFR Cluj la Kuban Krasnodar pentru 4.000.000 de euro, Juan Culio de la CFR Cluj la Galatasaray pentru 2.000.000 de euro, Junior Moraes de la Gloria Bistriţa la Metalurg Doneţk pentru 1,5 milioane de euro. Cu sume sub un milion de euro, dar mai mari de 200.000 de euro, au fost vânduţi: Andrei Cristea (Dinamo - Karlsruher SC), Marius Niculae (Dinamo- FC Kavala), Saşa Bjelanovici (CFR - Atalanta Bergamo), Dacian Varga (Sportul - Kuban Krasnodar), Andrei Mureşan (Gloria Bis-triţa - Lankaran), Julius Wobay (Universitatea Craiova - Lankaran), Adrian Piţ ("U" Cluj - Lankaran), Hristu Chiacu (FC Timişoara - Lankaran),Yssouf Koné (CFR Cluj - Valerenga Oslo), Anselmo Ramon (CFR Cluj- Oeste FC), Ferdinando Sforzini (CFR Cluj - Grosseto Calcio), Rade Veljović (CFR Cluj - FK Borac Banja Luka), Ricardo Fernandes (Rapid -Rio Ave FC).

Există şi câteva transferuri ratate, Dinamo opunându-se plecării lui Torje la Hamburg, se vorbea de 4 milioane de euro, iar Gaz Metan nu a dorit să-l cedeze în Ucraina pe brazilianul Eric, pentru o sumă mult prea mică în comparaţie cu pretenţiile. Pe lângă cluburile implicate în tranzacţii, de toate aceste mutări au beneficiat din plin şi agenţii jucătorilor, care şi-au revitalizat conturile în urma încasării comisioanelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb