FOTBAL ŞI BANI Naţionala exersează... negocierile, înainte de meciul cu Grecia

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 5 septembrie 2014

Naţionala exersează... negocierile, înainte de meciul cu Grecia

Pregătirea partidei de debut a tricolorilor în preliminariile pentru Campionatul European din 2016 este "bruiată" de chestiuni care ţin mai mult de interesul personal al jucătorilor şi antrenorilor decât de interesul naţional. Atmosfera de la lot, din punct de vedere al unui observator din exterior, nu pare a fi una tocmai bună, selecţionerul este asaltat de întrebări legate de viitorul său la echipa naţională, dacă pleacă sau nu în Arabia Saudită, iar jucătorii sunt foarte preocupaţi de negocierea primelor de calificare.

Chiar dacă Victor Piţurcă a anunţat că şansele ca el să plece de la cârma naţionalei sunt de doar 1%, discuţiile legate de viitoarea sa destinaţie, clubul Al Ittihad, sunt tot mai intense. Faptul că selecţionerul a lăsat o mică portiţă în privinţa plecării dovedeşte că nu iese fum fără un mic foc. De altfel, la Casa Fotbalului se vorbeşte că Victor Piţurcă ar fi ajuns la un acord de principiu cu arabii, semnarea contractului fiind o chestiune de zile, urmând să plece la Al Ittihad cu tot staff-ului său tehnic (Eugen Neagoe, Valeriu Răchită, Gabriel Boldici, Dan Apolzan, Martin Tudor). Pe de altă parte, şi jucătorii sunt distraşi de unele discuţii legate de bani. Chiar dacă există o singură prezenţă la un turneu final în ultimii 14 ani, fotbaliştii sunt foarte preocupaţi să negocieze primele de calificare, mai mult dorind să primească bonusuri şi după fiecare meci oficial disputat sub tricolor. Fotbaliştii au negociat deja cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, dar cele două părţi nu au ajuns la un acord, acest lucru fiind anunţat de Ciprian Marica : "Nu s-a ajuns la un consens vizavi de prime. Deocamdată noul preşedinte al federaţiei ne-a prezentat ideile dânsului, iar noi, jucătorii, i-am prezentat doleanţele noastre faţă de această campanie. Dar înainte de toate noi trebuie să fim un grup unit, ne reprezentăm ţara şi suntem mândri de asta. Noi vom juca la capacitate maximă, cum vom putea mai bine". Trebuie precizat că primele două echipe din grupă se vor califica direct la Campionatul European, iar locul trei asigură locul la baraj, deşi în cazul unui punctaj foarte bun şi poziţia a treia poate evita dubla eliminatorie. În aceste condiţii, într-o grupă din care mai fac parte Grecia, Finlanda, Ungaria, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe, şansele de a obţine calificarea sunt destul de ridicate.

Înaintea meciului de la Atena toate declaraţiile sunt foarte optimiste. La o privire atentă a datelor de care dispunem în acest moment (confruntări directe în ultima perioadă, participări la turnee finale, echipele la care evoluează jucătorii, valoarea loturilor din punct de vedere al sumelor de transfer) tot acest optimism nu pare a avea o bază reală. Dubla de la barajul pentru accederea la CM din Brazilia, disputată anul trecut, a arătat, inclusiv pe tabela de marcaj, o diferenţă destul de mare între cele două echipe. Valoarea de piaţă a lotului antrenat de Victor Piţurcă este de 63.000.000 de euro, vedeta echipei din acest punct de vedere, fiind fundaşul Vlad Chiricheş, cotat la 11.000.000 euro. Lotul Greciei valorează 92.000.000 de euro, cel mai scump jucător elen al acestui moment fiind fundaşul Sokratis, suma de transfer a acestuia fiind de 18.000.000 euro. Cu siguranţă că fotbalul poate oferi şi surprize, tocmai de aceea lotul actual are dreptul să spere la un rezultat pozitiv în meciul cu Grecia, care va avea loc duminică de la ora 21.45, dar important este ca jucătorii şi staff-ul să reuşească să se concentreze exclusiv asupra jocului şi să treacă peste subiectele care distrag atenţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb