FOTBAL ŞI BANI Pe culmile penibilului!

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 3 septembrie 2018

Pe culmile penibilului!

Fotbalul autohton nu mai are nicio reprezentantă în cupele europene. Rând pe rând au ieşit din competiţie Viitorul Constanţa, CS Universitatea Craiova, FCSB şi CFR Cluj. Dacă primele trei au fost eliminate de echipe din Olanda, Germania şi Austria, cireaşa de pe tortul dezamăgirii o reprezintă chiar campioana naţională, scoasă din competiţie de o formaţie din Luxemburg.

Au mai existat accidente, Knattspyrnufelag Reykjavíkur (Islanda), 17 Nentori Tirana (Albania), echipe care au eliminat pe Dinamo în anii 90 respectiv 80, dar contraperformanţa clujenilor este una unică. Situaţia în care a ajuns fotbalul autohton este foarte uşor de explicat şi nu ţine neapărat de puţinătatea banilor care sunt vehiculaţi în fenomen, ci e una legată în primul rând de competenţa conducătorilor şi de modul în care antrenorii îşi fac datoria, acceptând orice fel de ingerinţe în treburile lor de la persoane fără prea multe competenţe pe partea tehnico tactic. Transferuri făcute după ureche, antrenori concediaţi la câteva săptămâni după ce au fost angajaţi, echipe dictate tehnicienilor din loja conducătorilor, sunt chestiuni care, inevitabil duc către falimentul fotbalistic.

Felul cum sunt justificate eliminările este reprezentativ pentru cum se pune problema în fotbalul autohton. Antrenorul clujenilor, portughezul Toni Conceicao, care a acceptat să preia o echipă după începerea sezonului, cu lotul făcut de alt technician, spune că are scuze pentru rezultatele slabe: "Eu am venit la club într-o situaţie dificilă. Echipa a jucat din trei în trei zile. În acest timp am pierdut unii jucători, jucători importanţi, fundamentali în echipă, iar acest lucru mi-a limitat opţiunile." Finanţatorul FCSB, George Becali, are explicaţii şi mai puţin palpabile: "Calificarea s-a pierdut acolo, dar am primit şi o pedeapsă: am furat un portar şi mi-a dat Dumnezeu blestem. Cu furtul m-a pedepsit Dumnezeu. L-am furat pe Vlad şi Vlad mi-a pierdut calificarea. Aşa se spunea, că era un Messi al portarilor. Dar dacă era aşa, era al Craiovei, nu era al meu. M-am păcălit atunci, nu am ştiut despre ce e vorba. Acum ne axăm pe campionat şi cu asta, bas­ta. O să mai dăm din jucători, pentru că nu avem ce să facem. Acum sunt la cald, mâine o să vedem, eu acum gândesc că e pedeapsa lui Dumnezeu, că l-am furat pe Vlad. Dacă ai un portar ca ăsta nu poţi să te califici. Mingea era afară un metru şi el a băgat-o în gol. În plus, făcea circ pe teren. L-am sunat la pauză pe MM şi i-am spus să nu mai facă circ. El face filozofie în poartă, circăraie. «Joacă simplu, ce faci, dansezi în poartă?» Mâine o să-i spun şi eu, ai talent, dar nu mai dansa în poartă. Mi-a zis MM că e distrus, ce să-i mai spun că e cu capul în nori. Aşa a vrut Dumnezeu, nu mai dau vina pe nimeni, vina e a mea. Eu l-am furat pe portar şi Dumenzeu m-a pedepsit. Pot să spun că este una dintre cele mai grele înfrângeri ale mele ".

În această toamnă nu mai puţin de 80 de echipe vor evolua în grupele Ligii Campionilor şi Ligii Europa, niciuna nu este din campionatul nostru. Aceasta este realitatea tristă a unui fotbal care este mai mult vorbit decât jucat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb