FOTBAL ŞI BANI Punct şi de la capăt, "Steaua armatei" reintră în luptă

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 30 martie 2017

Ion Ion (antrenor Steaua), Cristian Petrea (comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua), Marius Lăcătuş (coordonator secţia fotbal) - de la stânga la dreapta

Ion Ion (antrenor Steaua), Cristian Petrea (comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua), Marius Lăcătuş (coordonator secţia fotbal) - de la stânga la dreapta

Echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua are începând din această săptămână, în mod oficial antrenor, fostul jucător Ion Ion, ceea ce înseamnă practic un restart pentru această formaţie de tradiţie. Echipa va porni din Liga a 4-a sau a 5-a, în funcţie de decizia Asociaţiei Municipale de Fotbal, în rândurile căreia se va înscrie începând cu luna iunie. În paralel, pentru a evita orice coliziune cu justiţia, legat de nume, echipa patronată de George Becali, care activează în prima ligă, se va numi începând de astăzi: Fotbal Club FCSB SA, aşa că până în luna iunie, în fotbalul autohton, la nivel de seniori nu va juca nicio echipă cu numele Steaua. La tragerile la sorţi pentru cupele europene din sezonul viitor în urne va intra FCSB, pe acest nume fiind depus la Federaţia Română de Fotbal şi dosarul de licenţiere pentru sezonul 2017 - 2018.

Din vară, Steaua din Ghencea va reintra şi în circuitul fotbalistic, până atunci staff-ul tehnic urmând să se ocupe de alcătuirea lotului de jucători, care va cuprinde aproximativ 26 de fotbalişti, marea majoritate sub 25 de ani. Cristian Petrea, comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, îi asigură pe susţinătorii acestei formaţii că în Ghencea va juca "adevărata" Steaua: "Continuatoarea Stelei suntem noi. Noi avem drumul nostru şi mergem mai departe. Nu au existat negocieri cu clubul lui Becali şi nu există. La sfârşitul lunii iunie, CSA Steaua va înainta solicitarea pentru înscrierea în Liga 4. Ne dorim să începem un proiect mic pe care să-l dezvoltăm în fiecare an. În 2020 vrem să înscriem echipa în Ligă. Palmaresul CSA Steaua este din 1947 până în 2003.(...) La începutul campionatului vom avea un teren de fotbal, tribune cu 500 de locuri şi toate condiţiile desfăşurării unui meci de fotbal (n.r arena centrală va intra într-un amplu proces de renovare). Vom căuta cea mai bună cale de a proteja marca Steaua şi interesele echipei."

Marius Lăcătuş, coordonatorul secţiei de fotbal, este convins că proiectul va fi unul de succes: "Nu a fost deloc uşor ţinând cont de tot ceea ce reprezintă clubul Steaua. Nu e uşor să alegi un antrenor. Am discutat cu mai mulţi antrenori, am discutat cu mai mulţi stelişti. Am ajuns la concluzia că Ion Ion e cel mai potrivit ţinând cont că e în club de 2 ani de zile. Ceilalţi doreau ca activitatea să o înceapă la un nivel superior ori alţii erau sub contract. Cred că a fost cea mai bună variantă şi mă bucur că toţi cei din conducerea clubului au agreat. Sper ca împreună să ajungem în situaţia în care să ne îndeplinim obiectivele. Jucători? Am spus că antrenorul are mână liberă să aducă. Noi îl vom sprijini. Ne dorim ca antrenorul să fie implicat 100%. Vom încerca să îmbinăm utilul cu plăcutul. Vom încerca să avem jucători talentaţi, de perspectivă, dar ne dorim şi jucători cu experienţă. Nu vom ajunge în situaţia în care să aducem jucători cu o experienţâ foarte bogată. Vom aduce jucători care vor face faţă celor 2+2 sezoane. Ne dorim ca la sfârşitul lunii iunie să avem la dispoziţie 50-60 de jucători ca mai apoi să începem pregătirile cu 25 de jucători. Nu e uşor să iei jucători de la Liga 2, dar vom încerca. Nu vrem să ne întindem prea mult. Nu ne dorim acest lucru. Vom încerca să aducem jucătorii pe care ni-i dorim. Avem un buget clar destinat transferurilor. (...) Nu avem nicio problemă cu echipa care evoluează în Liga 1. Sperăm să ajungem la nivelul lor şi să le fim adversari. Nu am nimic cu cei de acolo."

Optimist este şi noul antrenor, Ion Ion: "E un proiect extraordinar. Sunt pregătit pentru munca asta. Am mai lucrat la nivelul ăsta. Cred că vom reuşi. Steaua e un brand mare, atrage şi jucători care vor să facă parte din acest proiect. Nu e uşor, dar am oameni serioşi în spatele meu".

Bugetul echipei este de 300.000 de euro, unul foarte mare pentru nivelul de la care se porneşte şi există promisiuni că va creşte pe parcurs, în concordanţă cu cerinţele diviziei în care va evolua echipa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cu 300000 de euro armata sa cumpere armament (avioane rachete,tancuri) de fotbal sa se ocupe particularii !!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb