FOTBAL ŞI BANI Rusia, gata să inaugureze investiţiile de miliarde de euro

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 19 mai 2017

Rusia, gata să inaugureze investiţiile de miliarde de euro

Pregătirile pentru Cupa Confederaţiilor ("antrenamentul oficial" dinaintea Campionatului Mondial de fotbal) s-au încheiat în mod oficial. Rusia se află la momentul adevărului, investiţiile uriaşe în infrastructură urmând să fie arătate întregii lumi. Angajamentul organizatorilor a fost clar, finalul lunii mai a anului 2017 reprezentând data limită pentru încheierea lucrărilor la construirea şi reamenajarea tuturor stadioanelor care vor găzdui meciuri la mondialul rus. După această competiţie se vor face şi ultimele reglaje, în special în ceea ce priveşte asigurarea securităţii.

Rusia a obţinut în 2010 organizarea Campionatului Mondial de fotbal, care se va desfăşura între 14 iunie şi 15 iulie 2018, în unsprezece oraşe din partea occidentală a ţării. Bugetul iniţial alocat de către Moscova pentru această competiţie a fost de 14,5 miliarde de dolari, dar preşedintele rus a fost de acord ca totalul costurilor să poată ajunge la 30 de miliarde de dolari.

Meciurile Cupei Confederaţiilor se vor juca în patru oraşe, Sankt Petersburg, care va găzdui şi finala, Moscova, Soci şi Kazan, în perioada 17 iunie - 2 iulie 2017. Zenit Arena (Sankt Petersburg), stadion nou, are o capacitate de 69.501 de locuri, Otkrîtie Arena (Moscova), stadion nou, poate primi 44.000 de spectatori, Kazan Arena (Kazan), renovat, are 45.015 de locuri, iar Olimpic Fişt (Soci), renovat, are 47.659 de locuri. În urma tragerii la sorţi, care a avut loc în noiembrie 2016, s-au stabilit cele două grupe, echipa Germaniei, campioana mondială en titre, va juca alături de Chile, campioana Americii de Sud, Australia, campioana Asiei (fotbalistic, Australia reprezintă Asia!), şi Camerun în Grupa B, iar Rusia, echipa gazdă, a fost repartizată în Grupa A, din care mai fac parte Portugalia, campioana europeană, Mexicul, campioana CONCACAF, şi Noua Zeelandă, campioana Oceaniei. Rusia va disputa meciul de deschidere al Cupei Confederaţiilor, pe 17 iunie contra Noii Zeelande, la Sankt Petersburg.

Campionatul Mondial de anul viitor a avut parte de o enormă "publicitate" negativă, legată de modul cum a fost atribuită organizarea , dar şi de câteva premiere, una fiind aceea a arbitrajului video. Atribuirea organizării Campionatului Mondial din 2018 Rusiei a stârnit nenumărate controverse, existând inclusiv acuzaţii de corupţie,punându-se în discuţie chiar retragerea dreptului de organizare. În 2015, mai mulţi politicieni din SUA, în frunte cu fostul candidat la preşedinţie John McCain, i-au cerut lui Blatter, preşedintele FIFA din acel moment, să retragă dreptul Rusiei să organizeze Campionatul Mondial din 2018, şi să se reorienteze către o altă ţară gazdă. Şefii FIFA, Sepp Blatter şi urmaşul său Gianni Infantino, au refuzat orice discuţie pe această temă susţinând până la capăt Rusia. Arbitrajul video va fi folosit la Campionatul Mondial de anul viitor a anunţat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, la al 67-lea congres al Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), desfăşurat la Santiago de Chile, confirmând promisiunea făcută cu cu prilejul reuniunii de la Londra a International Board (IFAB).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb