Steaua a rezolvat la Tbilisi problema calificării în grupele uneia dintre competiţiile europene intercluburi, dar şi-a asigurat şi bugetul pentru următorul sezon. Cum problema calificării în play-off-ul Ligii Campionilor nu mai poate fi pusă după victoria cu 2-0 din Georgia, echipa din Ghencea şi-a asigurat deja calificarea în grupele Europa League în cazul nedorit în care nu va reuşi să depăşească adversarul următor. Cum Steaua este cap de serie la tragerea la sorţi este posibil ca următoarea echipă cu care se va confrunta să fie una chiar mai accesibilă decât Dinamo Tbilisi, astfel şansele să ajungă în grupele Ligii Campionilor fiind foarte mari. Din acest punct este imposibil să nu fie făcute şi calculele financiare. Bugetul clubului pentru sezonul 2013-2014 este de 10.000.000 de euro. Calificarea în grupele Ligii ar asigura tot bugetul şi un profit consistent. Astfel, din market pool, vânzarea de bilete şi bonusuri de la UEFA s-ar putea ajunge la peste 20.000.000 de euro, practic banii necesari pentru continuarea activităţii pentru următorii doi ani.
În cazul în care în play-off se produce un accident, lucrurile nu sunt atât de grave. Prezenţa în Europa League se poate dovedi şi ea profitabilă, o demonstrează sumele încasate de Steaua în ultimii doi ani. Pentru evoluţia de anul trecut, Steaua a primit de la forul continental 4.366.707 de euro. UEFA a explicat şi cum s-a ajuns la această sumă: bonus pentru calificarea în grupe (acelaşi pentru toate echipele) - 1.300.000 de euro, bonus pentru rezultatele obţinute în Grupa E - 800.000 de euro, bonus pentru accederea în 16-imi de pe primul loc al grupei - 400.000 de euro, alt bonus de 200.000 de euro pentru calificarea 16-imi, "market-pool" - 1.316.707 de euro şi bonus calificarea în optimi - 350.000 de euro. La aceşti bani se adaugă şi sumele încasate din vânzarea de bilete, astfel că participarea în Europa League de anul trecut a asigurat peste 80% din bugetul anual. Foarte bine au stat lucrurile şi în sezonul 2011-2012, atunci Steaua a primit de la UEFA 3.130.000 euro, la care s-au adăugat banii din vânzarea tichetelor.
O altă sursă de venit o reprezintă şi vânzarea de jucători. Steaua este la doar "o semnătură" de cel mai consistent transfer al unui jucător autohton peste hotare. Clubul englez Tottenham a oferit în schimbul fundaşului Vlad Chiricheş 8.000.000 de euro, cu 2.000.000 de euro mai mult decât cota de piaţă a jucătorului. Oferta a fost confirmată şi de impresarul fotbalistului, dar şi de antrenorul Laurenţiu Reghecampf, contractul urmând să fie semnat după ce jucătorul va efectua vizita medicală. Un fapt care a cântărit greu este acela că englezii au acceptat să plătească întreaga sumă de transfer într-o singură tranşă, de altfel Tottenham aflându-se în Top 20 al celor mai bogate cluburi din lume. Selecţionerul echipei naţionale este singurul care are o temere vizavi de acest transfer : "E un transfer extrem de reuşit pentru Steaua. Suma este enormă şi asta datorită valorii lui Chiricheş. A avut un salt calitativ extraordinar. Sper să se impună şi la Tottenham, dar nu va fi uşor. Adversarii în Anglia sunt extrem de valoroşi, iar el trebuie să joace la maxim pentru a fi titular. Pentru Chiricheş este fantastic că pleacă în acest moment. Pentru mine există o teamă că nu se va integra foarte repede şi pot pierde un jucător important pentru naţională". Pentru Steaua însă această mutare reprezintă o şansă extraordinară, pe lângă câştigul financiar imediat, pe termen lung, eventualele evoluţii reuşite ale lui Chiricheş în Anglia putând reprezenta rampa de lansare externă şi pentru alţi colegi ai săi.
Indiferent de cum vor evolua lucrurile în plan sportiv în următoarea perioadă, un lucru este cert: după doar trei meciuri în cupele europene, Steaua şi-a asigurat bugetul pentru cel puţin un an.