FOTBAL ŞI CORONAVIRUS Amânări pe bandă rulantă în Liga 1

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 22 iulie 2020

Fotbalul autohton este afectat din plin de coronavirus. Echipele cu jucători sau oficiali bolnavi se înmulţesc de la o zi la alta, de asemenea, creşte şi numărul partidelor care nu se mai dispută din această cauză.

Liga Profesionistă de Fotbal a amânat meciurile programate săptămâna aceasta ale echipelor Universitatea Craiova, CFR Cluj şi Dinamo Bucureşti, după testele pozitive la coronavirus înregistrate la aceste cluburi. Astfel, programul va cuprinde un meci din etapa a noua a play-off-ului şi trei din etapa a 11-a a play-out-ului. Partidele echipelor Dinamo Bucureşti, CFR Cluj şi Universitatea Craiova vor fi programate ulterior, precizează LPF.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la angajaţi şi jucători ai cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, ceea ce a dus la suspendarea unor meciuri şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

Dinamo Bucureşti a anunţat, ieri, că în urma testelor Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 au fost depistaţi pozitiv încă un jucător şi un membru al staff-ului medical. Numărul dinamoviştilor confirmaţi pozitiv la testările efectuate în ultimele zile a ajuns la 12. Toţi reprezentanţii echipei vor reface testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19, conform prevederilor legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, pe perioada acestor zile fiind urmate măsurile impuse de Direcţia de Sănătate Publică. Pe de altă parte, Universitatea Craiova a anunţat că membrul din staf al cărui test de Covid-19 a fost neconcludent a fost retestat ieri, iar rezultatul a fost negativ. Luni seară, Universitatea Craiova a anunţat că un membru al stafului tehnic a fost testat pozitiv cu Covid-19, în timp ce un alt membru al stafului este cu rezultat neconcludent. În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

UEFA nu se grăbeşte cu revenirea spectatorilor pe stadioane

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a dat asigurări că nu se va asuma niciun risc la reluarea competiţiilor continentale, care se vor desfăşura fără spectatori până la o notificare ulterioară şi s-a declarat mulţumit de modul în care organizaţia sa a condus fotbalul european în actuala criză determinată de Covid-19: "'În acest moment, vom juca meciuri fără spectatori până la o notificare suplimentară. Nu ne asumăm niciun risc. Ca peste tot în lume, m-aş simţi şi mai bine dacă fanii ar fi pe stadioane. Dar sunt o persoană optimistă, iar marea mea speranţă este că spectatorii vor putea reveni la meciuri cât mai curând posibil. "'Am încercat să deschidem drumul în Europa şi eu cred că am făcut-o cu succes. Cred că decizia de amânare a EURO 2020 pentru anul următor a fost un moment cheie, pentru că a fost luată într-o fază timpurie. Toată lumea a înţeles că am făcut-o pentru a ajuta alte părţi interesate şi, din nou, trebuie să subliniez spiritul de totală unitate şi de solidaritate totală care s-a generat "'. Slovenul a recunoscut că în ultimele luni a existat multă presiunea şi o muncă dură, iar UEFA, ca organism de conducere, a trebuit să se ocupe de tot fotbalul european, nu doar de competiţiile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb