Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la Spitalul Floreasca din Capitală

S.A.
Sport / 7 mai 2016

Patrick Ekeng (Sursa foto: Facebook)

Patrick Ekeng (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 19:15 Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor după decesul fotbalistului Patrick Ekeng

Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor în legătură cu modul în care medicul de la ambulanţa privată a intervenit în cazul tragicului eveniment în urma căruia fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a decedat, conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor în legătură cu modul în care medicul de la ambulanţa privată a intervenit la caz.

Personal de la DSP Bucureşti şi personalul din cadrul Serviciului Inspecţie al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă vor verifica: ambulanţele serviciului de ambulanţă privat şi dotarea acestora şi respectarea normativelor în vigoare, respectarea legislaţiei privind acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transport sanitar în regim privat, schema de personal şi a calificărilor acestora şi a documentelor care atestă formarea continuă a angajaţilor care lucrează pe ambulanţe şi documentele întocmite în urma intervenţiilor la cazurile de urgenţă şi de consultaţii la domiciliu, inclusiv cele care se fac în baza protocolului cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi în baza contractului cu Casa de Asigurări.

(L.B.)

--------------

Actualizare 16:20 Control la o societate comercială care asigură servicii de ambulanţă private

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, a început astăzi un control la o societate comercială care asigură servicii de ambulanţă private, informează un comunicat al MAI.

Potrivit comunicatului, citat de Agerpres, personalul din cadrul Serviciului Inspecţie al DSU, doi medici cu experienţă în medicina de urgenţă şi personal desemnat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti vor verifica mai multe aspecte, printre care: ambulanţele serviciului de ambulanţă privat şi dotarea acestora, precum şi respectarea normativelor în vigoare; respectarea legislaţiei privind acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transport sanitar în regim privat; schema de personal şi a calificărilor acestora, precum şi a documentelor care atestă formarea continuă a angajaţilor care lucrează pe ambulanţe; documentele întocmite în urma intervenţiilor la cazurile de urgenţă şi de consultaţii la domiciliu, inclusiv cele care se fac în baza protocolului cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi în baza contractului cu Casa de Asigurări.

"La finalul controlului, în funcţie de aspectele constatate vor fi luate măsurile legale care se impun, iar concluziile vor fi făcute public", se arată în comunicat.

Astăzi, ofiţeri de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au deschis o anchetă în cazul morţii fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng.

(L.B.)

-------------

Actualizare 16:05 Negoiţă: "Toţi dinamoviştii suntem în doliu, am pierdut unul dintre noi''

Acţionarul majoritar al clubului de fotbal Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, astăzi, că toţi angajaţii şi suporterii grupării alb-roşii sunt în doliu după decesul jucătorului Patrick Ekeng.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial fcdinamo.ro, Negoiţă afirmă că tragedia de vineri seară marchează din nou în mod dramatic istoria clubului Dinamo.

''Trecem prin momente foarte dificile, care ne marchează din nou, dramatic, istoria încercată. Patrick era un tânăr plecat departe de casă, care a luptat în tricoul lui Dinamo pentru a-şi întreţine familia şi pentru a-şi urma visul de a ajunge un mare fotbalist. Este un coşmar, o tragedie care a umbrit fotbalul din întreaga lume! Suntem şi vom fi alături de familia lui Patrick, pe care o vom sprijini cu tot ce putem. În numele tuturor dinamoviştilor transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate!'', a transmis Negoiţă în comunicat.

Actualizare 15:50 Ministerul Tineretului şi Sportului deplânge dispariţia fotbalistului Patrick Ekeng

Ministerul Tineretului şi Sportului deplânge dispariţia fotbalistului Patrick Ekeng, decedat vineri seara pe terenul de fotbal, în timpul partidei Dinamo - FC Viitorul.

''Moartea fotbalistului camerunez Patrick Claude Ekeng, 26 de ani, în timpul meciului Dinamo - Viitorul, disputat azi-noapte, mâhneşte profund fanii români. O fetiţă de un an şi jumătate a rămas fără tată, un club e în doliu, milioane de oameni se întreabă de ce nu s-a putut face mai mult?! Inima lui Patrick a cedat subit, inimile noastre plâng nelămurit'', se menţionează într-un mesaj postat,astăzi, pe contul oficial de Facebookal Ministerului Tineretului şi Sportului.

(L.B.)

---------------

Actualizare 15:35 Momente de reculegere, în memoria lui Patrick Ekeng, la Stadionul Dinamo

Jucătorii echipei de fotbal Steaua Bucureşti, în frunte cu antrenorul Laurenţiu Reghecampf, au păstrat sâmbătă la prânz un moment de reculegere, în memoria lui Patrick Ekeng, pe gazonul stadionului din Şoseaua ''Ştefan cel Mare''.

Agerpres precizează faptul că, fotbaliştii echipei bucureştene au aprins pe gazon câteva lumânări. La final, Laurenţiu Reghecampf şi jucătorii săi şi-au făcut cruce şi au ieşit de pe iarbă aplaudând, în amintirea celui care a fost mijlocaşul camerunez.

Pe gardul care separă spectatorii de suprafaţa de joc au fost montate trei bannere în memoria fotbalistului Patrick Ekeng. Unul în limba română ''Te vom iubi mereu - 14'', numărul de pe tricoul lui Patrick Ekeng, şi două în limba engleză: ''You Will Be Missed'' (''Ne vei lipsi'') şi ''Rest in Peace'' (Odihneşte-te în pace'').

''Este un accident grav, a murit un copil, un jucător important al lui Dinamo şi trebuie să ne asigurăm că de acum încolo nu vom mai avea parte de asemenea evenimente'', declarase Reghecampf, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă dimineaţa.

În ultima etapă din play-off, Steaua era programată să joace duminică în deplasare cu ASA Târgu Mureş. După ce partidele au fost reprogramate de LPF, meciul ASA Tg. Mureş - FC Steaua Bucureşti va avea loc marţi (stadion "Trans-Sil" - Tg. Mureş, 20:30).

(L.B.)

-----------

Actualizare 13:41 Acuzaţii grave după decesul lui Ekeng. Medicul Brădişteanu: "Maniera şi timpul în care s-a intervenit i-au săpat groapa jucătorului"

Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca din Capitală, a vorbit despre decesul jucătorului Patrick Ekeng, acesta considerând că fotbalistul avea şanse mari de supravieţuire dacă ambulanţa prezentă la stadionul din Ştefan cel Mare ar fi fost dotată corespunzător, transmite Hotnews.ro.

"Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele trei minute, şansele lui de supravieţuire ar fi fost maxime", a precizat Brădişteanu.

"S-ar fi putut face totul ca să aibă şansele cele mai mari să fie salvat. În primul rând, o ambulanţă care participă la astfel de competiţii ar trebui să fie super-dotată, aşa cum sunt cele SMURD. Să fi avut şi asistenţi calificaţi, şi medic, şi aparatura necesară.

Dacă ar fi avut la dispoziţie un defibrilator, ca să afle ce fel de tulburare avea, ar fi putut trage o concluzie urgentă dacă trebuie defibrilat sau făcut altceva. Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele 3 minute, şansele lui de supravieţuire ar fi fost maxime.

Cele trei minute au fost pierdute, au fost foarte lungi şi au diminuat foarte mult şansa de supravieţuire. Au fost trei minute pe teren plus drumul până la spital. În total, 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. În plus, ambulanţa nu a avut personalul care să facă astfel de manevre.

Cine e responsabil plăteşte! Trebuie stabiliţi exact paşii acţiunii şi răspunzătorii. Cineva trebuie să răspundă, inclusiv clubul! Ar fi trebuit să verifice ce contract aveau cu Ambulanţa", a afirmat Şerban Brădişteanu, la B1 TV.

(S.A.)

----------

Actualizare 11:30 Documente ridicate de la Puls şi Dinamo în cazul decesului fotbalistului

Au fost deja ridicate documente atât de la sediul Ambulanţei Puls, cât şi de la clubul Dinamo, transmite Digi24.ro.

Există controverse în privinţa ultimelor clipe din viaţa sportivului camerunez, iar modul în care s-a intervenit pentru salvarea acestuia este şi el investigat.

(L.B.)

----------

Actualizare 11:05 Finala Cupei României, amânată după moartea fotbalistului dinamovist

Federaţia Română de Fotbal a decis amânarea Cupei României şi a tuturor competiţiilor sporive organizate de FRF. Decizia a fost luată de comitetul de urgenţă al FRF, după moartea fotbalistului Patrick Ekeng, anunţă Digi24.ro.

FRF a precizat că a decis amânarea Cupei României până la data de 17 mai în contextul morţii fotbalistului Patrick Ekeng.

"Ca urmare a tragediei din timpul desfăşurării jocului Dinamo 1948 SA Bucureşti - FC Viitorul, în urma căreia fotbalistul Patrick Ekeng s-a stins din viaţă, toate jocurile din cadrul competiţiilor organizate de Federaţia Română de Fotbal (Liga a 2-a, Liga a 3-a, Liga Elitelor, Campionatele Naţionale de Juniori, partide de fotbal în sală şi fotbal feminin) în perioada 07 - 09 mai 2016 se amână. Din aceleaşi motive, Finala Cupei României programată iniţial pentru data de 10 mai 2016 se amână şi urmează a se desfăşura la data de 17 mai 2016", a precizat FRF.

(L.B.)

-------------

Actualizare 10:28 Dosar penal in rem după moartea fotbalistului

S-a deschis dosar penal în cazul morţii lui Patrick Ekeng, fotbalistul camerunez de la clubul Dinamo, informează Digi24.ro.

Este o investigaţie in rem deocamdată - vizează aşadar condiţiile în care a murit sportivul, nu este îndreptat împortiva cuiva anume. Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon în timpul meciului cu Viitorul şi a murit apoi la spital.

Ofiţerii Serviciului-Omoruri vor investiga condiţiile în care a murit fotbalistul. Chiar de astăzi vor începe audierile. Există controverse în privinţa ultimelor momente din viaţa fotbalistului şi a modului în care s-a intervenit.

Vor fi audiaţi medicul de pe ambulanţa privată, medicul, o femeie despre care suporterii au spus că mânca seminţe şi fuma în tribune, şoferul ambulanţei, staff-ul medical al echipei şi alţi reprezentanţii ai clubului.

Poliţiştii vor stabili de ce ambulanţa a intrat doar după trei minute pe teren pentru a începe manevrele de resuscitare. Mai mult, ambulanţa nu ar fi fost dotată cu defibrilator.

Vă reamintim că, vineri seara, la meciul Dinamo-Viitor, unul din jucătorii alb-roşilor, camerunezul Patrick Ekeng, s-a prăbuşit pe gazon şi a murit.

(S.A.)

----------

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară la Spitalul Floreasca din Bucureşti, la vârsta de 26 de ani, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul Constanţa, informează Agerpres.

Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca l-au resuscitat mai bine de o oră, însă fotbalistul nu a reacţionat la manevrele de resuscitare.

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme.

''S-au încercat timp de o oră şi jumătate toate procedurile de resuscitare. Avea momente când îşi revenea, dar nu a rezistat, nu a reuşit să îşi revină. Toate ambulanţele au aparate de resuscitare, dar pe drumul spre spital, un minut şi ceva, s-a făcut masaj cardiac'', a declarat medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu.

''Din păcate, suntem blestemaţi. Îmi găsesc cu greu cuvintele, nu cred nici în acest moment că s-a întâmplat. E un coşmar pentru mine şi pentru întreaga echipă, pentru întreaga suflare dinamovistă'', a declarat directorul sportiv Ionel Dănciulescu la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la câteva minute după pronunţarea decesului.

''Dinamo l-a pierdut în această seară, pentru totdeauna, pe fotbalistul Patrick Claude Ekeng Ekeng. Introdus în teren în minutul 62 al meciului Dinamo - Viitorul, mijlocaşul camerunez s-a prăbuşit pe gazon câteva minute mai târziu şi a plecat, în tricoul alb-roşu, într-o lume mai bună, cu Cătălin Hîldan, Florea Dumitrache, fraţii Ion şi Lică Nunweiller, Sandu Custov, Mişa Klein, Nelu Stănescu şi alţi mari fotbalişti care au scris istoria clubului nostru. În numele tuturor dinamoviştilor, clubul din Ştefan cel Mare transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!'', a anunţat clubul Dinamo.

Aproximativ 350 de suporteri s-au strâns după meci în faţa Spitalului de Urgenţă Floreasca şi au aşteptat veşti despre situaţia lui Patrick Ekeng, prăbuşit pe gazon, la mijlocul terenului, în minutul 70 al partidei Dinamo - FC Viitorul.

După anunţul decesului fotbalistului făcut de medici, fanii au plecat spre intrarea principală a Stadionului Dinamo unde au aprins mai multe lumânări. De acolo, ei au mers pe gazonul arenei şi au aprins candele şi în locul în care a căzut Patrick Ekeng.

Aproape toate cluburile din Liga I de fotbal au transmis, prin intermediul reţelelor de socializare sau al site-urilor oficiale, mesaje de condoleanţe după decesul mijlocaşului camerunez Patrick Ekeng. Vestea morţii jucătorului dinamovist a fost urmată de reacţii de compasiune pe reţelele de socializare şi din partea mai multor fotbalişti din străinătate.

Finala Cupei României dintre echipele Dinamo şi CFR Cluj, programată la 10 mai, a fost amânată de Federaţia Română de Fotbal în urma decesului jucătorului Patrick Ekeng.

Fotbalistul Patrick Ekeng a jucat de la transferul său din luna ianuarie în 11 meciuri pentru formaţia Dinamo, în trei competiţii, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfăşurat la Olteniţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb