Fotbalul autohton, vedetă la nivel internaţional!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 7 martie 2014

Fotbalul autohton, vedetă la nivel internaţional!

Arestările, alegerile şi Argentina au reuşit să transforme fotbalul autohton într-o adevărată vedetă la nivel internaţional. Presa din întreaga lumea a relatat pe larg evenimentele petrecute la Bucureşti în ultimele zile. Arestarea fostului căpitan al echipei FC Barcelona, Gică Popescu, instalarea celui mai tânăr preşedinte de federaţie de fotbal din Europa, Răzvan Burleanu, şi meciul bun cu naţionala Argentinei au reuşit să atragă atenţia, în mod pozitiv. La toată această agitaţie a asistat şi un martor mut, care mereu este în centrul atenţiei: timp de trei zile, în Capitală, s-a aflat Trofeul Cupei Mondiale FIFA.

Păstrând proporţiile, zilele de 4-5 martie 2014 pot fi comparate cu 21-22 decembrie 1989, şi acum existând un adevărat val de simpatie pentru încercările de a face ordine într-un sport care se sufocă tot mai mult din cauza scandalurilor şi a corupţiei. Cum lista sponsorilor Federaţiei Române de Fotbal este una foarte scurtă, noua conducere poate specula momentul favorabil şi să reuşească să atragă noi parteneri pentru prima reprezentativă, mai ales că meciul cu Argentina a refăcut în mod fericit legătura dintre public şi echipa naţională, serios afectată de ratarea calificării la Campionatul Mondial din Brazilia, după dubla de baraj cu Grecia.

Faptul că unul dintre dosarele de corupţie din fotbal s-a finalizat cu ani grei de puşcărie pentru învinuiţi a stârnit de asemenea uimirea presei de pe întregul continent. Cum era normal, atenţia a fost concentrată pe fostul mare internaţional Gică Popescu, dar a fost punctat şi faptul că în ţara noastră corupţia din fotbal a primit o lovitură devastatoare. "Mundo Deportivo", din Spania, a titrat: "3 ani de închisoare pentru fostul căpitan al Barcelonei - Popescu", insistând pe faptul că ţara noastră nu mai este o destinaţie pentru corupţii fotbalului, deoarece la Bucureşti justiţia funcţionează. "Gazzetta dello Sport" a descris pe larg drama fostului fotbalist care cu câteva ore înainte să ajungă şeful FRF s-a trezit în puşcărie, olandezii de la "DeTelegraaf" au relatat povestea fostului star al formaţiei PSV Edinhoven din anii 90, iar media din Polonia a titrat: "O legendă a fotbalului românesc, la închisoare". Presa din Turcia a alocat spaţii ample acestui subiect, de altfel ştirea a reuşit să facă înconjurul lumii, articole pe acest subiect apărând inclusiv în Noua Zeelandă sau Chile.

Site-urile FIFA şi UEFA au punctat felul în care naţionala antrenată de Victor Piţurcă a blocat Argentina şi pe superstarul Messi. De altfel, rezultatul a fost remarcat de toată lumea, chiar dacă vedeta Argentinei a încercat să găsească şi o scuză pentru faptul că echipa sa nu a învins la Bucureşti: "Adevărul este, şi nu spun asta pentru a găsi scuze, că situaţia terenului nu ne-a ajutat să facem un meci mare. La cum s-a plasat echipa României, trebuia să facem un joc rapid şi acest lucru nu era posibil. Am făcut ce am putut, am jucat mai bine în repriza a doua decât în prima". Evident, presa argentiniană nu a fost foarte încântată de rezultat, "Departe de cel mai bun nivel, Argentina nu a putut învinge România", a titrat ziarul Clarin. Trei evenimente, desfăşurate pe paliere diferite, au reuşit să plaseze fotbalul autohton în lumina reflectoarelor, o adevărată gură de oxigen nesperată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da, este frumos ce s-a intamplat.Fotbalul a devenit mai curat, echipa a jucat bine. Nu stiu de ce Burleanu l-a lasat in continuare pe Piturca la carma nationalei. Cu un meci amical nu se ajuge la performante. A mai facut cate un meci bun si cu Olanda, ba si cu francezii; si care a fost rezultatul?. Raul trebuie taiat de la radacina. Piturca nu face lotul pe performantele jucatorilor ci pe preferinte si propriul interes. Te uiti si constati ca jucatori ce nu joaca la echipele lor de club sunt titulari la nationala. Nu am nimic cu Piturca, dar cred ca este plafonat. In rest numai de bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb