Fotbalul, cel mai mediatizat sport din România

S.B.
Sport / 31 martie 2023

Fotbalul, cel mai mediatizat sport din România

Fotbalul rămâne, în continuare, cel mai mediatizat sport din România, Federaţia Română de Fotbal având poziţia de lider, în top, cu 4900 de materiale publicate în luna februarie, potrivit unui comunicat al MediaTrust.

Vârful de popularitate a fost atins în data de 15 februarie, când decizia Ligii Profesioniste a dus la pierderea meciului FCU Craiova cu Sepsi. Postul de televiziune PROTV a fost cel mai activ în a prezenta subiecte legate de FRF, iar în mediul online, prosport.ro şi fanatik.ro au fost cei mai vocali susţinători ai subiectelor legate de fotbal.

Handbalul urcă o poziţie şi ocupă locul 2 în clasamentul pe februarie, menţionat în 577 de materiale. Vârful vizibilităţii a fost în data de 21 februarie, cu materiale pe toate mediile de difuzare despre duelul dintre CSM Bucureşti şi CS Rapid Bucureşti finalizat cu victoria şi calificarea CSM în "sferturile" Cupei României la Handbal. Pe locul trei se află Federaţia Română de Nataţie cu 405 articole în media iar pe poziţia patru urmează Tenisul, cu 377 materiale monitorizate.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă este supriza lunii februarie, care urcă pe de poziţia 21 direct pe 5, cu 286 materiale în care a fost menţionată. Federaţia Română de Ski Biathlon are şi ea o creştere spectaculoasă de pe locul 12 pe 6, cu 252 de materiale jurnalistice. Federaţia Română de Gimnastică urmează pe 7, cu 216 materiale iar Federaţia Română de Canotaj îşi menţine poziţia în clasament cu 210 materiale. Federaţia Română de Rugby, este pe 9 cu 206 menţiuni şi Federaţia Română de Scrimă, pe poziţia 10, cu 178 de materiale.

Federaţia Română de Baschet coboară 5 poziţii comparativ cu luna precedentă, înregistrând vârful de vizibilitate în 1 februarie, ca urmare a propunerilor Ministerului Sportului ca Federaţiile de Canotaj, Baschet şi Nataţie să primească cele mai mari finanţări de la bugetul de stat. Federaţia română de Atletism urcă de pe locul 14 în ianuarie, pe locul 12, cu 164 materiale în care a fost menţionată. Pe 13 urmează Judo, cu 149 materiale monitorizate iar pe 14, Volei cu 121 materiale. Federaţia Română de Ciclism coboară 2 poziţii şi este pe 15 cu 118 materiale, Şahul ajunge pe poziţia 16 după ce în luna precedentă a ocupat locul 7 în clasament. Federaţia Română de Box a înregistrat 117 menţiuni, la egalitate cu Şahul, Federaţia Română de Automobilism Sportiv a fost citată în 111 materiale iar Federaţia Română de Bob şi Sanie urcă în clasament pe poziţia 18. Poziţia 19 este ocupată de Federaţia Română de Lupte, la egalitate cu Federaţia Română de Polo, cu 88 materiale în media iar pe 20 este Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, cu 80 materiale în care a fost menţionată.

Următoarele Federaţii sportive din România au fost menţionate în media după cum urmează: Federaţia Română de Culturism şi Fitness în 72 de materiale jurnalistice, urmată de Federaţia Română de Tenis de Masă cu 46 de menţiuni şi Federaţia Română de Motociclism citată în 41 de materiale în mass-media. Federaţia Română de Karate a fost citată în 40 de materiale, Federaţia Română de Arte Marţiale a avut referinţe în 39 de materiale în perioada monitorizată, foarte aproape de Federaţia Română de Oină cu 36 materiale, în timp ce Federaţia Română de Dans Sportiv a fost menţionată în 34 de materiale. Federaţia Română de Orientare a fost citată în 30 articole în media din România, urmată de Federaţia Română de Kaiac-Canoe, în 29 materiale iar Federaţia Română de Tir cu Arcul a fost menţionată în 25 materiale pe tot parcursul perioadei monitorizate de mediaTRUST.

Situaţia celorlalte Federaţii Sportive din România, în perioada monitorizată de mediaTRUST, având între 24 şi 10 menţiuni în media, este următoarea: Federaţia Română de Taekwon-do ITF - 24 materiale, urmată de Comitetul Naţional Paralimpic cu 22 materiale şi de Federaţia Română de Hatere, 18 materiale. În completarea topului urmează Federaţia Română de Hochei pe Iarbă (18 materiale monitorizate), Federaţia Română de Triatlon, tot cu 18 materiale, Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă (15), Federaţia Română de Patinaj (13), Federaţia Română de Sambo (13), Federaţia Română de Tir Sportiv (12), Federaţia Română de Squash (12), Federaţia Română de Scrabble (11), Federaţia Română de Darts (10), Federaţia Română de Karting (10), Federaţia Română de Backgammon (10), Federaţia Română de Powerlifting (10) şi Federaţia Română de Pangration Athlima (10).

Pe ultimele locuri, cu sub 10 menţiuni în cursul lunii februarie sunt, în ordinea materielelor jurnalistice în care au fost menţionate, Federaţia Română de Yachting (9), Federaţia Română de Cricket (9), Federaţia Română de Modelism, Federaţia Română de Badminton, Wushu Kungfu, Radioamatorism, Bowling, Snooker, Golf şi Popice, fiecare cu câte 8 materiale în care au fost menţionate. Federaţia Română de Chanbara, a fost menţionată în 7 materiale în media la fel ca şi Federaţia de Arte Marţiale de Contact şi Minifotbal. Federaţia Ecvenstră Română a fost citată în 6 materiale, Federaţia Română de Vovinam Viet-Vo-Dao (5), Baseball si Softball (5) la egalitate cu cea de Aikido, Federaţia Aeronautică Română menţionată în 4 materiale, la egalitate cu Taewkwondo WT şi Fotbal Tenis CAJ. Federaţia Română de Pescuit Sportiv nu are nicio menţiune în media în luna februarie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb