FRAGILE lansează 5 noi episoade din documentarul despre vulnerabilitatea şi puterea femeilor

Comunicate de presă / 25 octombrie 2021

FRAGILE lansează 5 noi episoade din documentarul despre vulnerabilitatea şi puterea femeilor

Cu ocazia celei de-a 12-a ediţii a evenimentului Les Films de Cannes à Bucarest va fi proiectată a doua serie de 5 episoade din serialul documentar web despre vulnerabilitatea şi puterea de (auto)vindecare a femeilor, Fragile, conform unui comunicat remis redacţiei.

Încă de la debutul pandemiei a fost raportată o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de violenţă domestică, iar scopul acestui demers creativ este de a mobiliza comunitatea să se implice activ în combaterea acestui fenomen. Proiectul a fost iniţiat de actriţa Ioana Flora şi scriitoarea Rucsandra Pop, fiind regizat de artista transmedia Ioana Mischie şi produs de asociaţia Storyscapes, în colaborare cu asociaţia Fragile Society, cu sprijinul Ambasadei SUA în România. Cele 5 episoade vor putea fi urmărite miercuri, 27 octombrie, începând cu ora 19:00 la Grădina Verona. Accesul este gratuit. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de Q&A cu o câţiva dintre membrii din echipa de proiect.

Cele cinci episoade reprezintă a doua parte a proiectului Fragile şi fiecare episod redă povestea unor femei care provin din medii diverse, dar al căror punct comun este că s-au confruntat cu diferite forme de abuz sau cu prejudecăţile şi aşteptările societăţii. Confesiunile au fost culese de scriitoarea Rucsandra Pop, iar toate întâmplările şi personajele sunt reale şi le aparţin unor femei care i-au încredinţat Ioanei Flora misiunea de a da voce poveştii lor, pentru a încuraja şi alte persoane în situaţii vulnerabile să caute ajutor, contribuind astfel la formarea unei comunităţii de sprijin, care, cu ajutorul asociaţilor nonguvernamentale partenere, poate să ajute. Astfel, partenerii proiectului, Asociaţia A.L.E.G., Asociaţia Pe Stop, Asociaţia femeile se implică, Fundaţia Regală Margareta a României, Asociaţia Prematurilor, Asociaţia F.R.E.E., Societatea Civilă de Avocaţi "Ştefănescu-Goangă şi Asociaţii, sunt pregătiţi să le ofere sprijin femeilor care traversează situaţii mai delicate.

Documentarul creativ modular cuprinde în total 10 episoade, iar acestea vor putea fi consultate gratuit pe platforma web dedicată proiectului: https://fragile.live/, începând cu 1 noiembrie 2021. Primele 5 au fost publicate la începutul acestui an. Acum, spectatorii vor descoperi povestea Loredanei, un copil abandonat de tată, care devine victima violenţei, dar care reuşeşte să iasă din cercul vicios, să termine studiile şi să le ofere copiilor săi un viitor mai bun. De asemenea, o vor cunoaşte pe Florina, a cărei viaţă s-a destabilizat atunci când şi-a pierdut fiul, dar a reuşit să găsească motivaţia de a merge mai departe dedicându-şi timpul pentru a ajuta alţi oameni. Ana a fost victima abuzului emoţional, dar în timp a reuşit să înveţe să-şi construiască relaţii cu cei din jur. Mioara a decis să se întoarcă în satul natal şi să fie antreprenoare, dar a trebuit să înveţe cum să gestioneze dispreţul bărbaţilor, schimbând astfel mentalităţi. Miruna a fost victima violenţei, dar a înţeles că cei care au un astfel de comportament au nevoie de terapie pentru a reveni pe calea cea dreaptă. Toate poveştile care vor fi prezentate miercuri vor surprinde atât factorul care a destabilizat femeile, dar şi drumul lor spre vindecare.

Despre proiectul FRAGILE

Proiectul FRAGILE este produs de Asociaţia Storyscapes, prima asociaţie din România axată pe transmedia storytelling cu o experienţă de opt ani în domeniu.

Asociaţia Fragile Society a fost fondată pentru a extinde acest proiect mai departe şi pentru a arăta că în spatele fragilităţii şi a vulnerabilităţii există forţă şi rezilienţă şi că atunci când sunt împreună femeile pot manifesta această forţă şi pot creşte împreună. Fragile Society este o organizaţie cu, pentru şi despre femei, care se folosesc de artă pentru a-şi spune povestea, dezvoltând o comunitate menită să faciliteze dialogul şi contextul potrivit pentru procesul de vindecare.

Echipa proiectului este alcătuită din femei din industrii creative, fiind printre primele proiecte cinematografice din România cu o componenţă feminină predominantă. 

Conceptul proiectului îi aparţine actriţei Ioana Flora, ea fiind şi cea care a realizat scenariile, alături de Rucsandra Pop şi care interpretează poveştile. Desemnată mai mulţi ani la rând ca fiind cea mai bună actriţă la Premiile Gopo şi cele ale Uniunii Cineaştilor din România, precum şi la festivaluri internaţionale, Ioana a jucat în lungmetraje multipremiate precum Marfa şi banii (r. Cristi Puiu, Cannes 2001), Cadoul de Crăciun (r. Bogdan Mureşanu, lista scurtă pentru premiile Oscar 2020), sau Pescuit sportiv (r. Adrian Sitaru, cea mai buna actriţă, Salonic)

Regia proiectului este semnată de Ioana Mischie (Fulbright Alumna), artist şi futurist transmedia, multi-premiată pentru film, VR şi pentru dezvoltarea de concepte inovatoare. Proiectele sale au fost selectate la peste 150 de festivaluri de profil din întreaga lume precum Berlinale Talents, Sundance Workshops, The Webby Awards, D&AD. Ioana Mischie este creatoarea francizelor transmedia Government of Children, Tangible Utopias, speaker TEDxWomenBoldandBrilliant şi fondatoare a Noe-Fi Studios.

Coordonarea parteneriatelor este facilitată de Rucsandra Pop (Fulbright Alumna), artistă şi activistă cu o privire antropologică asupra feminităţii contemporane. Rucsandra a scris 4 piese de teatru, care au fost montate la teatrul lorgean şi s-au jucat pe scenele independente din Bucureşti şi din ţară. A publicat Oracol - o carte-obiect - şi a contribuit la mai multe volume ca Dragă Virginia. Scrisori din ţara mea sau Celălalt Oraş. Locuri şi poveşti din Bucureşti Sud. Rucsandra este unul dintre capetele Hydra Society, un organism cultural cu mai multe capete, fondat în 2006.

Post-producţia proiectului este asigurată de colectivul Black Horse Mansion: Miruna Vasilescu, Ana Banu, Alina Manea, care semnează de altfel şi imaginea şi sunetul proiectului audio-vizual. Platforma web care integrează proiectul audio-vizual este dezvoltată de eJump şi Gamify, iar partenerul de comunicare al proiectului este echipa SmartPoint PR. Extensiile fotografice ale proiectului sunt semnate de Ionuţ Macri.

Proiectul este realizat şi finanţat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, prin intermediul grant-urilor destinate Fulbright Alumni. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în acest proiect sunt ale autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.

Partenerii proiectului sunt: Klarmedia, Gamify. Spotmedia.ro, Prinţesa Urbană, IQ Ads, SmartPoint, Conviv Media, Backstage Production group.

Toate cele 10 episoade ale proiectul FRAGILE pot fi urmărite integral, începând cu data de 1 noiembrie, pe pagina oficială https://fragile.live/, pe Facebook şi Instagram. 






Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb