Francois Hollande confirmă că avionul EgyptAir dispărut "s-a prăbuşit" în mare

Laura Boico
Miscellanea / 19 mai 2016

Francois Hollande confirmă că avionul EgyptAir dispărut "s-a prăbuşit" în mare

Un zbor EgyptAir între Paris şi Cairo a dispărut de pe radar

Avionul, cu 66 de persoane la bord, s-ar fi prăbuşit în Marea Mediterană

------------

Actualizare 19:48

Televiziunea de stat din Grecia a anunţat că au fost găsite bucăţi de plastic în apele Mării Mediterane despre care se bănuieşte că ar aparţine avionului EgyptAir prăbuşit în această dimineaţă, informează Digi 24.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:15 Airbus confirmă dispariţia avionului operat de Egyptair

Compania aeriană Airbus confirmă "cu regret" că un aparat A320, operat de către compania Egyptair, a dispărut deasupra Mării Mediterane, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Airbus se oferă să acorde asistenţă tehnică agenţiei franceze de resort - BEA şi autorităţilor responsabile cu investigarea prăbuşirii aeronavei A320 operate de către compania Egyptair.

"Aeronava implicată, înregistrată SU-GCC, avea numărul de serie 2088 şi a fost furnizată companiei Egyptair de pe linia de producţie în noiembrie 2003. Avionul, propulsat de motoare IAE, acumulase aproximativ 48.000 de ore de zbor. În acest moment nu sunt disponibile alte informaţii oficiale. În linie cu anexa 13 a ICAO, Airbus este gata să ofere orice asistenţă tehnică agenţiei franceze de resort - BEA - şi autorităţilor responsabile cu investigarea incidentului", se arată în comunicatul Airbus.

Primul avion A320 a intrat în serviciu în martie 1988. La finele lunii aprilie 2016 peste 6.700 de aparate din familia A320 se află în serviciu în întreaga lume. Până în prezent, întreaga flotă a acumulat aproape 180 de milioane de ore de zbor, în peste 98 de milioane de zboruri.

"Suntem preocupaţi de soarta tuturor celor afectaţi de incident", spun reprezentanţii companiei Airbus. Aceasta va face publice alte informaţii relevante pe măsură ce detaliile vor fi confirmate şi aprobate pentru publicare de către autorităţi.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:05

Preşedintele francez Francois Hollande a confirmat astăzi că avionul EgyptAir dispărut dimineaţă de pe radare "s-a prăbuşit" în mare şi a asigurat că, împreună cu autorităţile egiptene, va face tot posibilul ca familiile victimelor să beneficieze de sprijin, transmite AFP.

Totodată, justiţia franceză a anunţat deschiderea unei anchete în acest caz.

(S.A.)

-----------

Actualizare 13:43 Surse: Avionul s-a prăbuşit în largul insulei elene Karpathos

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare în această dimineaţă s-a prăbuşit în largul insulei elene Karpathos, în spaţiul aerian egiptean, potrivit unor surse aeroportuare citate de AFP.

(S.A.)

-----------

Actualizare 11:00 Avion EgyptAir dispărut: Armata infirmă că ar fi recepţionat vreun mesaj SOS de la aeronavă

Niciun mesaj SOS nu a fost primit de la avionul EgyptAir cu 66 de persoane la bord care a dispărut astăzi de pe radare, a anunţat armata egipteană într-un comunicat, contrazicând o informaţie difuzată anterior de compania aeriană, relatează AFP şi Reuters.

Faptul că piloţii nu au avut timp să trimită un mesaj SOS dă naştere supoziţiei că s-a produs un incident brutal şi brusc, estimează experţi citaţi de AFP.

------------

Actualizare 10:30 Avionul EgyptAir dispărut s-a prăbuşit în Marea Mediterană

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineaţă cu 66 persoane la bord a emis 'un mesaj SOS' la ora locală 04:26 (02:26 GMT), care a fost recepţionat de unităţile de salvare ale forţelor armate egiptene, a declarat un oficial al companiei aeriene citat de Reuters.

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare în această dimineaţă cu 66 persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Mediterană, au declarat oficiali din cadrul Ministerului egiptean al aviaţiei civile sub protecţia anonimatului, citaţi de agenţia DPA.

------------

Actualizare 10:14 Avion EgyptAir dispărut: Preşedinţia franceză anunţă o reuniune ministerială de urgenţă

''În acest moment, nicio ipoteză privind cauzele dispariţiei nu poate fi exclusă'', a afirmat la rândul său prim-ministrul Manuel Valls pentru postul de radio RTL, potrivit unor surse din presă.

''Suntem în contact strâns cu autorităţile egiptene, atât civile, cât şi militare. Autorităţile egiptene au trimis deja echipe de recunoaştere aeriană la faţa locului, iar Franţa este gata să ajute la căutări dacă autorităţile egiptene o vor solicita, bineînţeles'', a declarat prim-ministrul francez.

(L.B.)

----------

Actualizare 10:05 Avion EgyptAir dispărut: Cei mai mulţi pasageri de la bordul avionului erau egipteni

Oficiali din sectorul aviaţiei civile egiptene nu exclud ca avionul EgyptAir, un Airbus A320, care a dispărut în această dimineaţă de pe radare în timp ce se întorcea de la Paris la Cairo să fi căzut în mare, relatează Reuters.

Postul de televiziune Al Mayadeen relatase anterior, citând surse, că avionul Egyptair a căzut în mare.

Potrivit ziarului guvernamental egiptean Ahram, echipajul nu a trimis niciun fel de semnal de alarmă înainte de dispariţia avionului. Ultimul contact al echipajului cu turnul de control a fost făcut cu zece minute înainte de dispariţia aparatului de zbor, transmit surse din presă.

Avionul a dispărut, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane la o altitudine de 11.300 de metri cu 66 de persoane la bord.

Egiptul şi Grecia au desfăşurat căutări în Marea Mediterană cu avioane şi nave pentru a găsi avionul EgyptAir Paris-Cairo care a dispărut de pe radare în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat, joi, armata egipteană într-un comunicat citat de AFP.

Informaţia a fost confirmată de Ministerul Apărării de la Atena, care a anunţat că a desfăşurat o fregată şi aviaţie militară în sudul Mării Mediterane, relatează Reuters.

Armata egipteană a desfăşurat şi ea avioane de recunoaştere şi nave pentru a încerca să localizeze aparatul şi eventual să salveze supravieţuitorii, potrivit comunicatului.

Zborul MS804, care a dispărut de pe ecranele radar la 30-40 de mile (48 până la 64 km) distanţă de coasta nordică a Egiptului, transporta 56 de pasageri, printre care un copil şi doi bebeluşi, precum şi şapte membri ai echipajului şi trei ofiţeri de securitate.

Cei mai mulţi dintre pasagerii de la bordul avionului EgyptAir, de pe ruta Paris-Cairo, care a dispărut joi în zori, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane, erau de naţionalitate egipteană, a anunţat compania aeriană pe contul său de Twitter, potrivit AFP şi Reuters.

EgyptAir a publicat lista integrală cu cei 56 de pasageri ai zborului MS 804 enumerând naţionalităţile acestora: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un cetăţean al statului Ciad, doi irakieni, un saudit şi un kuweitian.

În total, aparatul transporta 56 de pasageri, între care trei copii, precum şi şapte membri ai echipajului şi trei ofiţeri de securitate, indică EgyptAir într-un comunicat.

Operaţiuni de căutare au fost lansate în Marea Mediterană în încercarea de a localiza aparatul.

Contactul radar cu aparatul de zbor s-a pierdut în timp ce avionul se afla ''la 30 sau 40 de mile (48 sau 64 km) de coasta de nord a Egiptului, a declarat vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, pentru CCN, precizând că turnul de control "nu a primit niciun apel de alarmă" din partea echipajului, menţionează surse din presă.

(L.B.)

--------------

Ministrul egiptean al aviaţiei civile a afirmat, în această dimineaţă, că echipe de prim-ajutor şi salvare efectuează operaţiuni de căutare a avionului companiei EgyptAir care a dispărut de pe ecranele radarelor, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Un avion al EgyptAir care făcea legătura între Paris şi Cairo a dispărut în această dimineaţă de pe ecranele radarelor, a anunţat compania aeriană.

Într-un scurt comunicat pe reţelele sociale, EgyptAir a informat că zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase miercuri noaptea la orele 23.09 de pe aeroportul ''Charles de Gaulle'' din Paris, urmând să aterizeze la Cairo în această dimineaţă, transmit surse din presă.

Compania aeriană a scris pe Twitter că avionul a dispărut după ce a pătruns 10 mile în spaţiul aerian al Egiptului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb