Franklin Templeton convoacă AGEA FP pentru aprobarea reducerii capitalului social subscris la 9,16 miliarde lei

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 2 martie 2016

Franklin Templeton, administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor Fondul Proprietatea (FP), convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) FP pentru data de 26 aprilie 2016, pentru aprobarea reducerii capitalului social subscris al Fondului de la 9,32 miliarde lei la 9,16 miliarde lei, prin anularea unui număr de 179,6 milioane de acţiuni proprii, potrivit unui raport remis BVB.

"După reducerea capitalului social, capitalul social subscris al societăţii va avea valoarea de 9.168.314.116,70 RON, fiind împărţit în 10.786.251.902 acţiuni, având o valoare nominală de 0,85 RON/acţiune", precizează convocatorul.

De asemenea, pe ordinea de zi a AGEA figurează şi aprobarea modificării Actului Constitutiv al Fondul Proprietatea, în conformitate cu cerinţele prevăzute în Avizul nr. 25/28.01.2016 emis de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit convocatorului, modificările propuse sunt următoarele:

(a) Articolul 17 alin. (20) se modifică şi va avea următorul conţinut: "(20) Aprobă delegarea de către A.F.I.A. a anumitor activităţi. Delegarea îşi va produce efectele în conformitate cu prevederile legale în vigoare";

(b) Articolul 20 se modifică şi va avea următorul conţinut: "A.F.I.A. va numi o persoană fizică în calitate de reprezentant permanent al său. A.F.I.A. poate schimba reprezentanţii permanenţi in conformitate cu prevederile legale aplicabile. Toate schimbările vor fi înregistrate la Registrul Comerţului";

(c) Articolul 21 alin. (4) lit. (viii) se modifică şi va avea următorul conţinut: (viii) să aprobe externalizarea unor anumite activităţi, în limitele bugetului aprobat, respectiv delegarea exercitării unor anumite atribuţii, sub condiţia respectării legislaţiei aplicabile;

(d) Articolul 36 alin. (2) se elimină;

(e) Termenul de "S.A.I." va fi înlocuit în tot cuprinsul Actului Constitutiv cu termenul "A.F.I.A." (abrevierea pentru Administrator de Fond de Investiţii Alternativ), iar expresia "Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare" sau orice abreviere a acesteia va fi înlocuită cu termenul de "Autoritatea de Supraveghere Financiară" sau "ASF".

Tot pentru data de 26 aprilie este convocată şi Adunarea Generală Ordinară (AGOA) a Acţionarilor FP.

Pe ordinea de zi a AGOA figurează prezentarea Comitetului Reprezentanţilor cu privire la raportul său anual şi prezentarea administratorului, printre altele, asupra efectului programelor de răscumpărare asupra nivelului discount-ului, precum şi asupra unor strategii investiţionale suplimentare propuse de administrator referitoare la managementul Fondul Proprietatea în conformitate cu cerinţele prevăzute de articolul 3 din Avizul ASF nr. 1/7 ianuarie 2016.

Totodată, pe ordinea AGOA este propusă şi numirea a doi membri în Comitetul Reprezentanţilor Fondul Proprietatea ca urmare a expirării a două dintre mandate (cele ale lui Sorin Mihai Mîndruţescu şi Mark Henry Gitenstein) începând cu data de 30 septembrie 2016. Mandatul noilor membri va fi valabil pentru o perioadă de trei ani.

Potrivit sursei citate, propunerile acţionarilor pentru cele două mandate care urmează să expire pot fi depuse până la data de 21 martie 2016.

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi a AGOA figurează şi aprobarea Raportului Anual de Activitate al Administratorului Unic al FP pentru anul financiar 2015, inclusiv a situaţiilor financiare pentru anul încheiat la 31 decembrie 2015, întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară astfel cum au fost adoptate de UE, aprobarea raportului auditorului si descărcarea de gestiune a Franklin Templeton pentru administrarea aferentă anului financiar 2015.

"Întrucât mandatul Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti încetează în data de 31 martie 2016, acţionarii decid de asemenea descărcarea de gestiune a acestuia pentru administrarea Fondul Proprietatea S.A. în perioada 1 ianuarie 2016 - 31 martie 2016", se mai arată în convocator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb