"Franklin Templeton" şi-a sporit participaţia la 5,58% din BVB

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2011

Casa de brokeraj "Estinvest" a vândut 0,82% din acţiunile Bursei în aceeaşi zi în care FT a cumpărat un număr identic de titluri ale operatorului de piaţă

"Franklin Templeton Asset Management" a anunţat, ieri, că şi-a majorat deţinerea la "Bursa de Valori" Bucureşti (BVB), de la 4,74%, la 5,58%, în urma unei tranzacţii efectuate pe 19 septembrie, prin care a achiziţionat 64.378 titluri BVB.

La data respectivă, la BVB a fost încheiată o tranzacţie specială prin care au fost transferate 63.034 acţiuni ale operatorului de piaţă. Casa de brokeraj "Estinvest" a fost raportată că a vîndut cele 63.034 de titluri BVB, iar "Templeton Global Investment Trust" a fost raportat că a cumpărat un număr identic de acţiuni, pe piaţa Deal.

Legea pieţei de capital prevede că niciun acţionar al unui operator de piaţă nu va putea deţine, direct sau indirect, mai mult de 5% din totalul drepturilor de vot.

"Cel mult, noi am putea să suspendăm drepturile de vot aferente acţiunilor ce depăşesc limita de 5%, mai mult decât atât nu este treaba noastră", a declarat un administrator BVB, care nu a dorit să îi fie menţionat numele.

Atât "Estinvest", cât şi "Franklin Templeton" au câte un reprezentant în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, şi anume pe Lucian Isac (din partea brokerului autohton) şi pe Grzegorz Konieczny, vicepreşedintele "Franklin Templeton" şi managerul de fond al "Fondului Proprietatea".

Grzegorz Konieczny a fost numit membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al BVB la finele lunii martie, anul acesta, după ce Daniel Ţepeş a anunţat că a demisionat. Acţionarii Bursei l-au ales, la finalul lunii aprilie, pe Konieczny ca membru în CA, iar Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a validat în luna mai. Surse din piaţă au precizat că arbitrul pieţei de capital a admis, recent, o contestaţie depusă de un acţionar cu privire la compatibilitatea lui Grzegorz Konieczny, vicepreşedintele executiv al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Evident ca Estinvest vinde. Au nevoie de bani, ca sa planteze tufisuri. Unde? In padure la Focsani. Sa alerge dupa epuri.Trebuie sa fie din gandirea strategica a Domnului Lucian Isac....

    Isac va ajunge analist la Templeton si va imprastia din gandirea sa, tuturor brokerilor care vor sa se sinucida. De asemenea, zvonuri din piata spun ca Estinvest va prelua managementul Franklin Timpitzton.Pe care il va lista la Focsani.In padure...

    Si gogalul bursier ce va face in aceste conditii? Cine il va mai sprijini in continuare? Of! ce mila imi este de el.

    La mintea lui de doi bani cui se mai ga gadeste sa-i faca rau? Vom vedea! 

    Foarte bine a facut. Daca vine si cu un manager performant si cu cunostinte solide in piata de capital, atunci lucrurile se vor indrepta, daca nu asta este.

    In ultimul an se vede ca la BVB este sat fara stapan. Cand pui un broker care in tara nu avea de lucru si k-au adus ca fiind cu mare experienta internationala in mers cu avionul, asa se intampla.

    Normal ar fi fost sa existe o reactie pe acest subiect si din partea Directorului General al BVB. Numai ca brokerul ui minune ii este frica sa deschida gura. face sluji sau catelus in fata celui care are banul, chiar daca incalca legea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb