Franţa deschide anchetă, după ce un român a fost ucis de un poliţist în apropierea Parisului

E.D.
Internaţional / 30 iulie 2014

O anchetă judiciară a fost deschisă marţi seara, în urma uciderii unui român de către un poliţist francez la Montgeron (Essonne), a informat prefectura din Essonne, citată de Le Parisien în ediţia electronică.

Un cetăţean român a fost împuşcat mortal, marţi seara, de un poliţist, în timpul unui control de identitate în Montgeron, o comună franceză situată la distanţa de 19 kilometri sud-est de Paris, relatează cotidianul francez Le Figaro.

Marţi seară în jurul orei locale 19:00 (20:00, ora României), trei indivizi "aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi destul de enervaţi", potrivit sursei amintite, au provocat scandal pe o stradă din Montgeron.

Potrivit primarului oraşului, Francois Durovray, poliţia locală a intervenit la Moulin de Senlis, o clădire de secol XVI ocupată de persoane fără domiciliu, unde se aflau cei trei bărbaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, precizează Le Parisien şi RTL.

În faţa agresivităţii celor trei, poliţiştii locali au chemat o echipă a poliţiei naţionale.

Confruntaţi cu violenţa de care dădeau dovadă cei trei, unul dintre poliţişti a făcut iniţial uz de o armă neletală cu gloanţe din cauciuc. În aceste condiţii, doi dintre cei trei indivizi au răspuns somaţiilor şi "au acceptat să fie percheziţionaţi, însă al treilea a refuzat".

Potrivit primelor elemente ale anchetei, el i-a ameninţat pe reprezentanţii forţelor de ordine şi, "cu o sticlă spartă în mână", s-a îndreptat spre unul dintre poliţişti, care se afla căzut la pământ, a menţionat o sursă apropiată de anchetă.

În circumstanţe ce rămân de clarificat, poliţistul a făcut uz de arma de foc din dotare şi a tras asupra acestui individ, un român în vârstă de 42 de ani, rezident în Franţa care, în pofida intervenţiei echipei de prim-ajutor, a decedat pe loc.

Ceilalţi doi bărbaţi au fost reţinuţi şi plasaţi în arest temporar. Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN, "poliţia poliţiei") a fost sesizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb