FRANŢA: Primirea refugiaţilor ucraineni a costat aproape 500 milioane de euro

D.T.
Internaţional / 23 februarie 2023

Primirea refugiaţilor ucraineni a costat aproape 500 milioane de euro

Primirea refugiaţilor ucraineni în Franţa a costat aproape 500 milioane de euro, în principal pentru cazare şi alocaţie plătită pentru aproximativ 100.000 de persoane strămutate şi instalate pe teritoriu, a anunţat astăzi Ministerul de Interne francez, la un an de la începutul conflictului în Ucraina, informează Agerpres.

De la începutul războiului la 24 februarie anul trecut, care a generat cea mai mare deplasare de refugiaţi din Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial, Franţa a cheltuit peste 490 milioane de euro pentru a oferi o "schemă de primire inedită", potrivit Ministerului de Interne.

Mai exact, aproape 220 milioane de euro au fost cheltuiţi în cadrul "alocaţiei pentru beneficiari de protecţie temporară" acordată ucrainenilor, circa 260 de milioane "la cazare" şi 10,1 milioane "îngrijire de zi şi transport", a detaliat ministerul.

Cazarea, care reprezintă jumătate din costul primirii persoanelor strămutate din Ucraina, include în special hoteluri şi centre de vacanţă rechiziţionate, locuri de cazare de urgenţă mobilizate - 30.000 la apogeul crizei în martie şi aprilie 2022 - sau chiar şi "zone" de recepţie înfiinţate peste tot în Franţa, adaugă sursa citată.

În plus, aproximativ 30.000 de ucraineni strămutaţi au fost găzduiţi la cetăţeni. Aproape 900 dintre aceste gospodării franceze au primit ajutor financiar de la stat pentru această găzduire solidară, "în sumă de 786.285 de euro", a declarat ieri Ministerul francez al Locuinţei.

Între 10 martie 2022 şi 30 ianuarie 2023, Franţa a primit peste 100.000 de ucraineni, "dintre care aproape 80% femei", a mai detaliat astăzi Ministerul de Interne, care explică că a eliberat "autorizaţii provizorii de şedere" pentru 87.928 de ucraineni (excluzând copii) în această perioadă, sau aproape 146.000 luând în considerare reînnoirea lor.

Aceste permise de şedere sunt valabile şase luni reînnoibile şi permit ucrainenilor să se stabilească în Franţa fără a fi nevoiţi să solicite statutul de refugiat şi să beneficieze de o serie de drepturi sociale (dreptul la muncă, la servicii de sănătate, şcolarizare a copiilor etc).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Apropo, oare cat o fi platit Colonia Plavanului din banii publici pt care ne imprumutam la foc automat, astfel ca refugiatii ucrainieni sa-si afiseze luxul prin Romania, in timp ce romanii din Ucraina sunt tocati si macelariti la greu de catre compatriotii acestora?

    1. Sunt mult mai costisitori decat vaccinurile.

    Au costat putin, 5.000 euro de persoana in 11 luni, adica 450 euro de persoana lunar, cat salariul unui proletar roman refugiat in propria tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb