FRAŢII AWDI, URMĂRIŢI PENAL ÎN DOSARUL CFR MESAGERIE Hassan Awdi: Autorităţile române au falsificat date, astfel încât CFR Mesagerie să arate bine la privatizare

VIVIANI MIRICĂ
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 15 martie 2012

Hassan Awdi: Autorităţile române au falsificat date, astfel încât CFR Mesagerie să arate bine la privatizare

DIICOT a dispus, ieri, începerea urmăririi penale a fraţilor Awdi, Hassan şi Mehdi, alături de Bădeanu Ion şi Istanbouly Bassam, în dosarul CFR Mesagerie, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Hassan Awdi a declarat pentru ziarul BURSA, că, imediat după ce a cumpărat CFR Mesagerie, pentru 7,2 milioane de lei, în noiembrie 2004, a constatat că multe din informaţiile prezentate de autorităţile române, la privatizare, au fost falsificate, astfel încât compania "să arate bine".

Hassan Awdi ne explică: " După privatizare, am găsit multe date false: datorii, contracte, convenţii secrete... În plus, ni s-a raportat un număr greşit de angajaţi, ne-am trezit cu penalităţi. Am fost nevoiţi să achiziţionăm CFR Mesagerie pentru că Rodipet nu putea func-ţiona fără această societate din cauza vitezei de transport în România şi din cauza subvenţiilor speciale acordate de Guvern presei, din 1990, via hotărârii de guvern 589/1997 referitoare la CFR, care spunea că preţul este de un leu pe tona de presă, indiferent de dis-tanţa de transport. Am fost înşelaţi şi această subvenţie a fost transferată de la stat la Grupul Awdi".

Învinuitul în dosarul CFR Mesagerie ne-a mai spus că, la aproximativ şase luni de la privatizare, a des-coperit existenţa unui contract secret ce stipula că CFR Călătorie trebuie să finanţeze, în fiecare lună, salariile angajaţilor CFR Mesagerie, companie aflată pe pierdere, până când aceasta intră pe profit zero.

După privatizarea CFR Mesagerie, acest contract a încetat tot în secret, fără înştiinţarea cumpărătorului de existenţa şi anularea lui, fapt care a dus la pierderi uriaşe pentru societate, spune Hassan Awdi, care consideră că, în acest context, nu ar fi trebuit să i se mai impună să păstreze tot personalul firmei, care fi fost rentabilă cu doar 250 de angajaţi.

Mai mult, domnia sa afirmă că autorităţile l-au informat de existenţa a 690 de angajaţi, după privatizare descoperind că trebuie să plătească salarii pentru 850 de persoane.

Hassan Awdi mai spune că partea română a făcut declaraţii mincinoase la privatizare, când a susţinut că CFR Mesagerie nu are datorii.

"Ulterior, am descoperit că CFR Mesagerie avea datorii totale de aproape 40 de miliarde de lei.

Monalisa Investment (firmă din grupul Awdi-nr. red.) care a cumpărat CFR Mesagerie, a cerut autorităţilor toate contractele CFR Mesagerie. Nu ne-au pus niciodată la dispoziţie documentele cerute", completează domnul Awdi.

În aprilie 2005, Monalisa Investment a dat în judecată CFR Călători, cerând anularea contractului de privatizare şi plata pierderilor suferite, afirmă Hassan Awdi.

"CFR Mesagerie a propus concilierea cu CFR Călători, înainte să ajugem în tribunal. Am adus în discuţie declaraţiile false ale directorilor CFR Mesagerie şi CFR Călători, datele contabile false care ni s-au prezentat, datoriile de 39 miliarde de lei către furnizori ale CFR Mesagerie, contractele secrete şi moartea suspectă a doi directori ai CFR (domnul Bota, CFR Călători şi Domnul Dorobanţu, CFR Mesagerie).

Directorul CFR Mesagerie, Dorobanţu, a murit la 2-3 săptămâni de la privatizarea firmei. Valentin Bota a murit în aprilie 2005. Domnia sa a semnat contractul de privatizare, convenţia secretă dintre CFR Mesagerie şi CFR Călători, precum şi anularea convenţiei dintre cele două societăţi.

Expertul contabil al CFR Călători, Elena Dumitrescu, a plecat din firmă fără să anunţe. Practic, a fugit. A fost, apoi, angajată, la CFR Voiaj. Am depus multe plângeri împotriva sa, dar fără rezultat. Credem că are gradul de colonel în serviciile secrete. Am depus plângeri la Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor. Am solicitat chiar şi ajutorul Guvernului. Dar nimănui nu i-a păsat! Deoarece mulţi oficiali de top din Ministerul Transporturilor erau implicaţi în afaceri murdare cu CFR Mesagerie. Procurorii ar trebui să cerceteze aceste lucruri şi nu pe mine, Hassan Awdi, care sunt victimă şi care am fost înşelat. Procurorii ar trebui să cerceteze cine a vândut pe bucăţi 169 de vagoane şi unde sunt banii? Hassan Awdi nu a luat nici un leu.

CFR Mesagerie a intrat în faliment, iar noi ne-am trezit cu dosar penal, după ce am pierdut toată investiţia", spune Hassan Awdi, adăugând că a pierdut procesul intentat CFR Călători, suspectând implicarea serviciilor secrete în acest caz.

Potrivit domniei sale, partea română a invocat faptul că, la momentul privatizării, acţionarii au ştiut care este situaţia CFR Mesagerie.

"Au spus că ni s-a adus la cunoştinţă despre convenţia secretă dintre CFR Călători şi CFR Mesagerie şi despre toate documentele firmei, însă noi am explicat că am văzut doar ceea ce ni s-a prezentat. Am mers pe ideea că facem afaceri cu statul român, nu cu nişte escroci. Aceste convenţii secrete reprezentau aproape 90% din activitatea CFR Mesagerie", subliniază Hassan Awdi.

Domnia sa concluzionează că, din moment ce procurorii nu au găsit nimic ilegal în dosarul Rodipet, au fabricat un nou dosar, pentru "a pune presiune să renunţ la procesul de la ICSID". " Rog media să ceară procurorilor să trimită dosarele la tribunal. Vreau ca totul să fie făcut public, să se vadă ce am făcut rău în România şi ce proiecte am dezvoltat aici. Românii au dreptul să ştie adevărul. Destul cu falsele acuzaţii şi diversiunea de la faptele reale.

Dacă procurorii au întrebări, ar trebui să le adreseze Doinei Bejan, contabil pentru Awdi Group timp de 15 ani, lui Ion Preda, director adjunct al Rodipet timp de 15 ani, şi către directorii CFR care au înşelat grupul Awdi: Irimia Titi, Nacu Vanghele, Preoteasa Traian, Mantoiu Teodor Cornel, Popa Traian, Gogu Stere, Manaila Gavrila şi Elena Dumitrescu".

Hassan Awdi susţine că nu a făcut nimic ilegal în ţara noastră şi speră că îşi va câştiga dreptatea în afara Româ-niei.

Hassan Awdi: "CFR Mesagerie avea un profit ascuns de câteva milioane, când am cumpărat societatea. CFR Călători trimitea bani lunar către CFR Mesagerie, aşa că rezultatul era aproape pozitiv. Acestea sunt informaţii publice de la ANAF".

Hassan Awdi: "Procurorii mi-au fabricat trei dosare, au trimis informaţii false către media, timp de trei ani. Nu voi obţine dreptatea în România pentru că judecătorii, procurorii şi poliţiştii primesc aceleaşi ordine şi trebuie să se supună. Acest mecanism nu funcţionează la nivel internaţional. Procurorii vor ca eu să renunţ la procesul ICSID. Au restricţionat ilegal drepul fraţilor mei şi al altor trei libanezi să călătorească, continuând să transmită informaţii false către media.

Din păcate, presa iar de bune informaţiile, fără să verifice sau să investigheze dacă procurorii spun sau nu adevărul. Românii sunt minţiţi în stil mare. De fiecare dată când politicienii români au avut probleme, au sunat presa să creeze un scandal imaginar unui arab. Aşa au procedat şi acum câteva zile cu fratele meu, Mehdi Awdi, cu acest dosar fabricat legat de CFR.

Românii trebuie să ştie că am câştigat de două ori deja în justiţie împotriva României, la Tribunalul ICSID al Băncii Mondiale, şi sper să câştig şi disputa finală. Îi invit pe cei care vor să afle ştirile legate de cazurile mele să vizualizeze pagina mea de Facebook (http://www.facebook.com/pages/AWDI-group-ICSID/100801063368397)"

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Sa nu uitam ca " pestele de la cap se-mpute ", iar capul nu o sa se gaseasca decat daca face greseli indreptate impotriva celor care i-au impus ( fara dovezi ) schimbare. Dar vinovat o sa fie, pana la urma, tot fraierul de electorat si copiii acestuia, pana la a "n" - a generatie.

    Cred ca Hasan Awdi uita de toate rahaturile pe care le-a facut el la Rodipet,de modul in care isi trata salariatii,de faptul ca tipa si urla la toata lumea si le aducea injurii gen "sunteti un popor de hoti si de mincinosi ",uita ca in Rodipet un salariat rezista maxim 3 luni,erai dat afara fara prea multe explicatii sau iti dadeai singur demisia ca nu mai suportai magariile pe care erai nevoit sa le inghiti zilnic.De ce nu spune nimic de faptul ca nu platea ultimul salariu salariatilor care plecau din firma,de fluctuatia mare de personal pe care o avea,de faptul ca ti se faceau 2 contracte de munca si te obliga sa muncesti 12-13 ore/zi pentru salariul pe care ti-l negociai,ca sa nu mai zic de orele lucrate sambata pe care binenteles ca nu ti le platea suplimentar,faceau parte din "norma" zilnica.

    Din pacate pentru mine am avut ghinionul sa lucrez cu acest INDIVID pe care mi-e greu sa-l numesc OM,atat el cat si fratele lui sunt niste escroci care si-au batut joc de o gramada de persoane,salariati ai Rodipet-ului.La un moment dat exista chiar si un "club" pe internet al fostilor salariati din Rodipet,in care erau impartasite experientele nefericite pe care le-au avut in firma respectiva.La interviu iti promitea locuinta de serviciu-daca erai din afara Bucurestiului,mie personal mi-a promis o garsoniera,in schimb m-am trezit intr-un apartament infect de 4 camere din cartierul Rahova,unde eram nevoita sa mai locuiesc cu inca 8-9 persoane,colegi de suferinta cu mine.Cand i-am adus aminte mi-a spus ca ce-mi trebuie mie decat un pat unde sa dorm si atat,in rest trebuia sa muncesc de dimineata pana seara-adica de la 9 pana la ora 21,00 si sambata de la 9 la ora 14,00 ca sa-mi fac orele pentru care imi negociasem un salariu.Salariul meu era,binenteles,impartit pe 2 firme din grupul Rodipet,la una eram angajata cu norma intreaga,la cealalta cu 1/2 norma. 

    Are tupeul sa spuna ca a vrut sa faca afaceri in Romania?? cred ca este singurul Individ pe care l-am urat si il urasc pentru ceea ce a putut sa faca,daca maine as auzi ca a MURIT i-as multumi lui Dzeu ca a scapat lumea de un NENOROCIT.

    Sper sa primeasca ceea ce merita,atat el cat si fratiorul lui Mehdi si toti acolitii cu care si-a batut joc de atatia oameni. 

    1. I DO NOT BLAME YOU FOR YOUR ANGER. YOU ARE A VICTIM OF THE STATE JUST LIKE ME. AVAS NATIONALIZED THE COMPANY IN APRIL AND IT WAS THERE RESPONSABILITY TO PAY THE SALARIES. I LEFT IN AUGUST 2009 AFTER I RECEIVED DIRECT THREATS. I FOUGHT FOR ALL YOU 3500 EMPLOYEES AS MUCH AS I COULD , BUT THE DECISION TO FINISH ME WAS FROM HIGH LEVEL . ONE OFFICIAL TOLD ME S AND 6 OF MY DIRECTOR, NO PROBLEM THEY ALL CAN GO ON STATE HELP. GOD BLESS YOU . READ FACEBOOK/AWDI.GROUP.ICSID TO SEE ALL THE TRUTH .

      Draga mea Florentina, daca ai fost atit de rau tratata de ce nu ai depus plingere? Exista o lege in toata lumea in legatura cu exploatarea angajatilor si drepturile angajatilor. De ce nu ai depus plingere atunci. Sau poate ca nu ai fost capabila sa iti faci datoria la munca asa cum era cerut in contractul tau si de aceea ai suportat atitudinea sefilor? Atita timp cit esti productiv la locul de munca eu nu cred ca cineva ar face atita rau si ar riska sa te piarda ca angajat. Hai sa recunoastem ca Romanului cam ii place sa traga chiulul si ar prefera sa ia salariul fara sa faca nimic.

      cati asa zisi manageri au fost la Rodipet, creditati de Hassan Awdi ca fiind profesionisti, s-au perindat ! In realitate, nu faceau decat sa piarda timpul pe bani frumosi si cand li se cereau rezultate, incepeau sa se vaite si sa ponegreze pe arabi; intradevar, chiul, barfe, scenarii, asta faceau asa zisi mnageri in Rodipet; niste frustrati; CEI CARE AU MUNCIT,ACUM IL REGRETA PE HASAN AWDI !!!

      IF YOU WOULD DO LIKE YOU DONE IN ROMANIA,IN LEBANON YOU WOULD BE IN JAIL BY NOW!

      IF YOU WOULD DO LIKE YOU DONE IN ROMANIA,IN LEBANON YOU WOULD BE IN JAIL BY NOW!

    An fost pentru o perioada soferul personal al familiei Hassan si trebuie sa recunosc ca este o familie onorabila si tot timpul cat am colaborat cu Dl Hassan Awdi am fost martorul la stresul pe care acesta il avea cu statul si angajati care nu-si faceau treaba in schimb aveau pretentii de salarii exorbitante.Am fost fara sa vreau martorul la unele afaceri in care Dl Hassan Awdi a fost inselat cu pamanturi si in alte afaceri ca asa e romanul hot incearca sa profite de om.In concluzie ii doresc Dl Hassan Awdi mult noroc si sanatate si sper sa iasa din problemele artificiale create de mafia din Romania unde interesele la nivel inalt fac posibile abuzuri si lucruri bizare impotriva unui om care a incercat sa faca maxim in companiile care le-a manageriat MUNCIND de dimineata de la 06h pana noaptea tarziu cateodata peste miezul noptii.Mult noroc si daca aveti nevoie de mine in orice proces ca martor sunt alaturi de dumneavoastra. Cristian(personal driver)

    1. Am fost la randul meu santajat intr-o afacere cu o firma care era responsabila de bunul mers in LOTERIA ROMANA alti hotii care ar trebui arestati ,insa cum este un an electoral mai fabricam un dosar si un scandal ca e usor sa dai in cap ca sa distragi atentia de la problemele reale din societate... lumea insa a inceput sa cunoasca diversiunile pe care mafia politica le face in Romania. In orice proces sunt gata sa depun marturie si sa spun adevarul deoarece Dl. Hassan a incercat sa construiasca ceva insa nu a avut mereu oamenii de la nivel managerial competenti..pai imi amintesc ca un manager care statea toata ziua degeaba la propiu in firma Rodipet avea un salariu de 2000-3000 euro era groaznic.Pentru Dl. Hassan Awdi va doresc mult curaj si sa nu uitati ca JUSTITIA se poate face si in afara Romaniei deoarece nu mereu cea din Romania isi face treaba in mod onest si nu intodeauna procurorii sunt incoruptibili.Daca pot ajuta cu ceva familia Hassan va rog contactati ma la kristian.1979@yahoo.com sau 0040720256209 voi fi alaturi de Dvs fara frica de represali si n-am sa uit ca am primit o casa si o paine alba cat am fost angajat la Dumneavostra si la necaz nu trebuie uitat lucrurile bune pe care le-a facut multi oameni au avut un loc de munca si il regreta acuma pe DLHassan Awdi si fratele dansului.

    Pentru toti cei care il pup in c--r pe acest nenorocit,eu am lucrat intr-un chiosc si chiar am iubit ce am facut nu am adus nici un prejudiciu acestui nemorocit,care a fost rasplata,salarii neluate de 5 luni garantii furate miseleste,sa nu aiba parte de bani nici acest mafiot,nici lingaii de langa el.

    cine a lucrat in Rodipet isi aduce aminte de un Hassan profund indoliat cand a picat PSD-ul de la guvernare; isi aduce aminte de un Hassan care urla la angajati si le spunea "maimutze cu fundul rosu"; de un aghiotant de-al lui Basam - care spunea ca arunca friptura pe jos si ii pune pe romani sa o manance daca e suparat. Isi aduce aminte de primele de sarbatori de 10 lei pentru muncitori si 20 lei pt tesa; de garantiile chioscarilor oprite fara explicatie, de fluctuatia de personal. Si cine nu isi aduce aminte de caminul de 20 de filipinezi inghesuiti in fosta agentie 1 - Bucuresti din casa presei. Cine nu-si mai aduce aminte de arabutzul care dormea la vagonul numit "caravana dragostei". Cine il crede pe nesimtitul asta si pe PSD-itstul de Nastase care i-a dat si Rosipetul si CFR Mesagerie sa le puna pe butuci???

    maimutza naibii ... a ras de romani cat a haiducit impreuna cu lingaii romani cea mai mare firma de distributie din Romania si acum ascuns incearca sa ne induplece cu scuze lacrimogene. Lasa-ne bai Hasane, cumpara-ti capre!!!

    RODIPET = o retea formata din 42 de agentii care detineau si flota auto proprie si cartare si chioscuri de vanzare. 1762 chioscuri de vanzare la nivel national. 2 etaje de biroul in Casa Presei si undeva la 3000 de angajati.

    Ce mai reprezinta acum acest colos? 5 persoane care se ocupa de francizele date pe redevente prostesti anumitor persoane. Rand pe rand, numiti de acest maestru emerit al dezastrului numit Hasan & co au condus compania oameni fara personalitate NUMITE DE HASAN care executau fara sa respire tot ce spunea acest tovaras, monitorizati desigur de un batran domn reprezentant al statului roman pus sa vegheze cum se impart feliile din tort probabil. Cum cine a distrus Rodipetul cu el pe mana: incepand cu un anume barba rosie si terminand cu un copil slugarnic cu prestanta de ospatar - Lungoci

    Asa ca .. domnilor procurori - cautati-i si pe romanii care l-au ajutat pe acest tovaras sa distruga un colos. Unii se mai invart prin presa, altii au schimbat macazul sa li se piarda urma. Nu cred ca e greu sa dati de ei, cu putina dorinta faceti lumina si din 3 dosare asa zis fabricate o sa aveti capete de acuzare FFFF REALE!!!! Urmariti va rugam si circuitul platilor - catre unde au plecat banii! 

    WE DO NOT NEED 5000$ INVESTORS!!...PLEASE GO HOME UNITL YOU CAN..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb