Fraţii Cristescu investesc 3,5 milioane de dolari în exploatarea unui teren cu gaze naturale

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Politică / 24 iunie 2008

Fraţii Cristescu investesc 3,5 milioane de dolari în exploatarea unui teren cu gaze naturale

Compania Foraj Sonde din Craiova, membră a grupului Bega, controlat de fraţii Cristes­cu, va investi în următorii patru ani 3,5 milioane dolari într-un perimetru de gaze naturale preluat în concesiune de la ANRM, în urma unei licitaţii desfăşurate la începutul anului.

Firma a câştigat licitaţia organizată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru concesionarea perimetrului Pârâieni din judeţul Vâlcea, teren la care a renunţat compania Romgaz din motive economice. Potrivit unor surse din cadrul ANRM "a fost încheiat un acord, care prevede continuarea lucrărilor de exploatare a zăcământului". Programul a fost împărţit în două faze, una obligatorie, pe o perioadă de doi ani, în care firma angajându-se la lucrări de 2,16 milioane dolari, cea de-a doua fază, pe o perioadă similară, dar care este opţi­onală, vizând investiţii de 1,4 milioane dolari.

În prima etapă se vor elabora documentaţii de zăcământ şi de impact asupra mediului, proiecte de execuţie şi lucrări de săpare a unei sonde noi, în timp ce în următoare fază vor fi realizate lucrări în funcţie de rezultatele obţinute în prima perioadă.

Pe durata exploatăriide către Romgaz a fost obţinută o producţie de 82 milioane de metri cubi de gaze, zăcământul deţinând în prezent resurse estimate la aproximativ 73 milioane de metri cubi. Pentru ca acest acord să intre în vigoare este nevoie ca Guvernul să emită o hotărâre în acest sens.

Compania Foraj Sonde Craiova şi-a majorat capitalul social de la 3,9 milioane lei la 5,9 milioane lei, prin fuziunea prin absorbţie cu firmele similare din Bâscov, Râmnicu-Vâlcea şi Zădăreni, în cadrul unei operaţiuni care a avut loc la finele lunii aprilie. Capitalul societăţii este împărţit în 59,4 milioane de acţiuni, deţinute de Marius Cristescu (69,1%), Emil Cristescu (20,9%) şi alţi investitori privaţi (10%).

Perimetrul amintit a fost scos la licitaţie în cadrul unei şedinţe, unde au fost concesionate 25 de terenuri. Pentru un număr de 15 zăcăminte, ANRM a declarat câştigătoare şase companii româneşti şi străine, printre care Blackstairs Energy (Irlanda), Fora Energy (Cipru), Epert Petroleum, Sigma Energy, Brent Oil şi Foraj Sonde. ANRM a anunţat săptămâna trecută că organizează o nouă licitaţia pentru concesionarea a încă 14 terenuri de exploatare a ţiţeiului şi gazelor naturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb