FREYWILLE a lansat HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH

Comunicate de presă / 12 iulie 2018

După o perioadă de îndelungă cercetare şi teste de creaţie, FREYWILLE dezvăluie un nou omagiu dedicat unuia dintre cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor - Vincent van Gogh (1853 - 1890).

Trei dintre capodoperele artistului au fost alese ca sursă de inspiraţie pentru a crea bijuterii ce vor impresiona prin coloristică şi elementele simbolistice: "Ramuri de migdal înflorit", "Noaptea înstelată" şi "Floarea soarelui". Multe ore, creaţie şi dedicare au fost acordate acestei noi colecţii, care este cu siguranţă o piatră de hotar semnificativă în lucrarea creatoare a brandului.

VINCENT VAN GOGH

Vincent van Gogh (1853 - 1890) este considerat fondatorul picturii moderne. Picturile sale sunt asociate cu post-impresionismul şi au avut un impact major asupra mişcărilor de artă ulterioare, cum ar fi Fauves (inclusiv Henri Matisse) şi curentul expresionist.

Tehnica sa de a picta este unică şi recunoscută ca atare de la prima vedere. Van Gogh a pictat rapid şi spontan, fără corecţii majore. Culorile puternice şi tuşele de pensulă exprimă ceea ce el nu a putut spune în cuvinte.

El a aplicat culorile impasto, adică nediluate sau doar uşor diluate, şi uneori le-a presat direct din tub pe pânză. Folosind această tehnică, expresivele tuşe de pensulă au prins viaţă, ceea ce a contribuit la stilul său incomparabil.

În timp ce abia reuşea să vândă tablouri în timpul vieţii sale, lucrările sale ating astăzi preţuri record la licitaţii.

L`Amandier turquoise

L`Amandier rouge eclat

Éternite

Fleur D`Or Jour

Sunt cele mai noi capodopere create de FREYWILLE, un omagiu adus viziunii de geniu, spiritului creator şi tehnicii speciale ale lui Van Gogh.

Artiştii FREYWILLE s-au inspirat din lucrările sale de geniu pentru a crea această colecţie frumoasă de bijuterii:

"L'Amandier" - cele doua seturi au ca inspiraţie tabloul "Ramuri de migdal înflorit"

Disponibil în două culori vii, turcoaz şi roşu strălucitor, motivul L'Amandier reflectă o nouă zi de primăvară care aşteaptă o înflorire completă: designul pe turcoaz străluceşte in fundalul de un gradient liniştit, radiind un aer contemporan şi proaspăt, în timp ce variaţia cu fundal roşu strălucitor debordează de culoare, având un spirit cald şi aprins.

"Éternite' - setul are ca sursă de inspiraţie celebrul tablou "Noapte înstelată"

"The Starry Night", una dintre cele mai apreciate picturi ale lui Van Gogh, transpune peisajul din camera artistului chiar înainte de răsăritul soarelui, cu includerea unui sat idealizat. Cu mare grijă şi atenţie la detalii, echipa de artişti FREYWILLE a interpretat designul original şi a adus la viaţă cerul înstelat în bijuterii cu email.

'Fleur d'Or Jour' - setul este inspirat de tabloul "Floarea soarelui"

Van Gogh a creat numeroase variante care au avut ca motiv central floarea-soarelui. Setul realizat de artiştii FREYWILLE este o simbioză a acestor imagini. Cu toate acestea, inspiraţia principală a fost luată din cele mai renumite opere de artă ale lui Vincent van Gogh într-o serie de tablouri din 1887 - "Douasprezece floarea-soarelui într-o vază".

Cea mai fină pulbere de aur de 24k este prezentă pe suprafaţa din email a tuturor pieselor din colecţia Hommage à Vincent van Gogh. Se regăseşte în florile şi ramurile de migdal, străluceşte în tuşe de auriu pe petalele de floarea-soarelui şi luminează cerul înstelat al nopţii.

Emailul artistic unic, aplicat în mai multe straturi pe fiecare bijuterie şi tratat termic în cuptoare la temperaturi înalte, dar şi cei aproape 100 de pasi diferiţi pentru a produce decorul delicat şi intens colorat, ce va fi fixat ulterior pe montura metalică, transformă bijuteria într-o poveste despre artă în cea mai pură formă a sa. Fiecare bijuterie FREYWILLE este realizată manual, în Viena, de către experţi în arta emailării, în timp ce culorile unice conferă o strălucire aparte bijuteriilor.

Mixul de culori vibrante, bogate, cu pastelurile delicate fac din noua colectie HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH o declaraţie despre viaţă în sine, cu sensibilitatea, forţa şi angoasele ei.

În cei doar 10 ani de creaţie, Vincent van Gogh s-a remarcat prin numărul impresionant de tablouri lăsate în urmă, dar şi prin forţa exprimată de opera sa. Culorile îndrăzneţe, stilul energic şi liber al pensulei încărcate de vopsea consistentă exprimă lupta sa interioară, dar şi inocenţa în faţa simplelor bucurii oferite de viaţă.

Iubirea artistului pentru viaţă este surprinsă de FREYWILLE prin puternicele nuanţe de galben şi oranj îmbracate în aur de 24K ale colecţiei Fleur D`Or Jour, ale cărei nuanţe solare încorporate în email pe fundalul turcoaz creează un efect vizual tridimensional.

Şi pentru că această colecţie a fost lansată în mijlocul verii, L`amandier - disponibilă în două versiuni- poate accesoriza cu uşurinţă orice ţinută. Delicateţea florilor de migdal în bleu ciel-ul cerului liber, îmbinată cu accentele de inspiratie japoneză aduse de artiştii casei, transformă fiecare piesă într-o operă de artă ce poate fi purtată în fiecare zi.

Agonia spiritului creator traversează atât spaţiul teluric, cât şi celest, cunoscând stări contradictorii, însă păstrând de fiecare dată speranţa: de la bucuria simplă adusă de câmpurile de floarea soarelui şi până la delicateţea ramurilor de migdal. Iar când noaptea acoperă cerul şi pământul, eternitatea nu mai pare atât de rece, deoarece lumina stelelor încălzeşte peisajul, idilic conturat în "Noaptea înstelată".

Multitudinea de nuanţe de albastru ale cerului lui Van Gogh este armonizată cu delicatele tuşe de aur de 24K în setul Éternite. Efortul susţinut al artiştilor pasionaţi, reflectat în ore nesfârşite de creaţie, certifică faptul că bijuteriile FREYWILLE sunt unice, garantând în acelaşi timp produse de cea mai înaltă calitate.

HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH, expresia iubirii profunde pentru viaţă - în simplitatea, bogăţia şi neliniştile ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb