Friesland a transferat de la Carei la Baciu producţia de telemea

Ziarul BURSA #Companii / 3 decembrie 2014

Producţia de caşcaval a fost subcontractată unor producători locali

Producătorul de lactate FrieslandCampina va finaliza în această săptămână transferul producţiei de la fabrica din Carei (Satu Mare) la cea din comuna Baciu (Cluj), însă doar pe cea de telemea, producţia de caşcaval fiind subcontractată unor producători locali.

Jan Willem Kivits, directorul general al subsidiarei din România a grupului olandez FrieslandCampina, a declarat: "Înainte făceam telemea în mai multe locuri şi s-a dovedit ineficient şi, din nefericire pentru Carei, am decis că este mai bine să oprim producţia, decizie pe care am anunţat-o în mai. Până la sfârşitul anului, unitatea din Carei va fi închisă complet".

Investiţiile în echipamente şi optimizarea proceselor la fabrica din Cluj s-au ridicat la 600-700.000 euro.

În fabrica din Carei lucrau circa 130 de angajaţi, doar câţiva dintre ei, care deţineau poziţii-cheie, fiind transferaţi la Cluj. Angajaţii de la Carei vor primi sprijinul companiei în conformitate cu contractul colectiv de muncă.

Închiderea fabricii de la Carei a însemnat şi renunţarea la producţia de caşcaval în propriile fabrici, acest produs urmând să fie fabricat sub contract cu alţi producători din România.

Jan Willem Kivits a precizat: "La Carei produceam şi caşcaval, dar am decis să fabricăm acest produs în colaborare cu alţi producători. Vrem să ne concentrăm pe lucrurile pe care ştim să le facem cel mai bine, şi acestea sunt laptele, băuturile (sana, kefir, lapte bătut) şi telemeaua. Asta înseamnă creştere pentru companie. Sunt alţi producători care se pricep mai bine şi colaborăm cu ei. Toate produsele pe care le comercializăm sunt fabricate în România".

În ceea ce priveşte unitatea din Carei, Kivits spune că deocamdată nu este o prioritate ce se va întâmpla cu aceasta, dar că vor fi analizate toate opţiunile.

De-a lungul timpului, FrieslandCampina a închis mai multe fabrici pe care le deţinea în România, considerate ineficiente, respectiv Deta şi Satu Mare în 2007, Huedin în 2008 şi Ţaga în 2013.

Astfel, după aceste închideri, compania îşi va derula activitatea din România în două unităţi de producţie, cea de la Baciu şi cea de la Târgu Mureş.

Săptămâna trecută, fabrica de brânză din comuna Ţaga - judeţul Cluj, aflată în conservare din iunie 2013, şi-a reluat activitatea, dar producţia va fi realizată de Fabrica de Brânzeturi Transilvania, în urma unui acord cu proprietarul unităţii.

Acest acord prevede producţia brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar şi a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster.

Vânzările de brânză sub brandul Napolact reprezintă 15% din cifra de afaceri a companiei. Compania mai are în portofoliu brandurile Mili, Oke şi Campina, potrivit Mediafax.

FrieslandCampina a investit în fabricile din România între 25 şi 30 milioane euro din anul 2000, când a intrat pe piaţa românească, în plus faţă de sumele plătite pentru achiziţia unităţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb