Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat joi că serviciul special naval britanic a operat în Ucraina şi a ajutat forţele ucrainene să desfăşoare tentative de operaţiuni împotriva forţelor ruse, informează news.ro.
FSB, principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, a declarat că a dejucat un plan al forţelor speciale britanice de a debarca soldaţi ucraineni cu misiuni de sabotaj pe ostrovul Tendriv, un banc de nisip din Marea Neagră. FSB susţine că a capturat un soldat de rang înalt din cadrul forţelor speciale navale ucrainene şi a dat numele şi data naşterii acestuia.
FSB a afirmat că unitatea de forţe speciale ucrainene era "supravegheată de o unitate SBS (Special Boat Service), ceea ce indică implicarea directă a Marii Britanii în conflict".
Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării nu a avut un răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.
SBS este un regiment de forţe speciale al marinei britanice care există încă din primele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial.
SBS a servit în unele dintre cele mai mari conflicte din ultimii 70 de ani, inclusiv în Războiul din Coreea, Irlanda de Nord, Războiul din Insulele Falklands, Sierra Leone, Afganistan şi Irak.
Războiul din Ucraina a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Moscovei cu Occidentul de la Criza rachetelor din Cuba din 1962. Liderul rus Vladimir Putin a declarat că personalul militar al NATO este deja prezent în Ucraina. Statele Unite şi principalii aliaţi europeni au declarat că nu intenţionează să trimită trupe terestre în Ucraina.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.04.2024, 15:45)
UK se joaca cu focul …
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.04.2024, 16:19)
focul fiind aprins de putler
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.04.2024, 18:29)
Dupa ce NATO a parcat in sufrageria Rusiei
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2024, 00:44)
NATO nu are nimic de-a face cu Belarus.
2. Criza rachetelir era intre 2 sisteme ideologice op
(mesaj trimis de anonim în data de 12.04.2024, 17:36)
Rusia nu mai e URSS, e tot o tara in tranzitie spre capitalism asa ca acum nu exista explicatia ideologica ci numai lupta pt dominatie globala In urma acestor eforturi de razboi si inarmare oamenii obisnuiti nu au decat de pierdut, cate odata chiar totul! Opriti razboiul, macelul acesta distruge democratiile peste tot, asa cum s a intimplat in Rusia si in Ucraina. Noi vrem democratid si pace, asta am votat si primim altceva!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.04.2024, 00:49)
FSB nu stie nici cine a ucis-o pe Daria Dughina.