Fundaţia Dreptul la Educaţie, cu sprijin direct din partea OTP Bank România, împlineşte cinci ani de activitate. În decursul acestei perioade, peste 12.600 de persoane au beneficiat de programele de educaţie financiară susţinute de trainerii Fundaţiei.
Au fost încheiate parteneriate cu peste 170 de instituţii de învăţământ şi organizaţii din sectorul nonguvernamental şi privat, prezente în 83 de localităţi din 32 de judeţe. În cadrul acestora, 10.298 de elevi au participat la 686 sesiuni de educaţie financiară, susţinute de traineri cu expertiză în zona educaţiei financiare. Cursurile de orientare în carieră au fost frecventate de 933 de elevi, modulele fiind organizate în 78 de sesiuni susţinute intensiv pe durata a trei sau patru zile per sesiune, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.
În cadrul Fundaţiei au loc, de asemenea, şi cursuri adresate adulţilor, interesaţi să îşi actualizeze cunoştinţele din domeniul financiar. Astfel, în 2018, a fost lansat OTP Financial Fitness un program de referinţă în domeniul educaţiei financiare din România. În doi ani de existenţă, 1.443 de adulţi au frecventat cu succes acest curs, dobândind cunoştinţe solide legate de gestionarea responsabilă a veniturilor, cheltuielilor, creditelor, economiilor şi protecţiei împotrivă riscurilor.
Prin implementarea programelor în rândul tinerilor şi adolescenţilor, Fundaţia îşi propune să contribuie la formarea şi dezvoltarea generaţiei tinere din România, scopul final fiind dobândirea unui comportament financiar responsabil, dar şi planificarea conştientă a carierei. În ceea ce priveşte distribuţia la nivel naţional, au fost organizate în total 764 de sesiuni de educaţie financiară şi orientare în carieră, dintre care 273 în Bucureşti şi 491 pe teritoriul întregii ţări.
În 2020, Fundaţia Dreptul la Educaţie, împreună cu OTP Bank România, va continua să contribuie la creşterea nivelului de educaţie financiară în comunităţile locale. Fundaţia îşi propune să îşi extindă lista de parteneriate, pentru a-şi putea susţine activitatea în cât mai multe zone ale ţării. Totodată, se lucrează în permanenţă la dezvoltarea unor programe noi, cu conţinut specific pentru diverse categorii de participanţi.