Furtul sau pierderea laptopurilor angajaţilor produce pierderi de aproape 50.000 de dolari

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 aprilie 2009

Pierderea sau furtul unui PC mobil al unui angajat poate genera pierderi financiare pentru corporaţii estimate la aproximativ 49.246 dolari, conform studiului realizat de Ponemon Institute, comandat de Intel Corporation.

Această pagubă reprezintă valoarea informaţiilor deţinute pe laptop şi preţul mediu al dispozitivului mobil propriu-zis.

"Tot mai mulţi angajaţi au renunţat la computerele desktop în favoarea laptopurilor, pentru productivitate crescută şi mobilitate. Acest trend este ascendent, iar studiul ne arată că firmele trebuie să îşi ia tot mai multe măsuri de precauţie în ceea ce priveşte securitatea sistemelor mobile", a spus Mooly Eden, vicepreşedinte şi director general Mobile Platforms Group Intel.

Acesta a precizat că pentru Intel, a oferi un nivel optim de securitate nu înseamnă doar nevoia de a dezvolta tehnologii eficiente, ci şi de a colabora cu principalii furnizori de aplicaţii de criptare, ştergere de date şi alte servicii de securitate, pentru a oferi soluţii complexe utilizatorilor finali.

Cercetarea indică faptul că informaţiile stocate pe laptop, şi nu dispozitivul în sine, reprezintă factorul principal care conduce la creşterea valorii pagubei financiare. Studiul relevă de asemenea că utilizarea produselor şi tehnologiilor de criptare a datelor reduce semnificativ costurile în cazul furtului.

În urma analizei a 138 de cazuri de laptopuri pierdute sau furate, s-a stabilit că preţul total generat de înlocuirea, detectarea, expertiza criminalistică, pierderea proprietăţii intelectuale, pierderea productivităţii, precum şi aspectele legale, de consultanţă şi regulatorii este de aproximativ 49.246 de dolari.

"Este primul studiu care stabileşte costul total generat de pierderea sau furtul unui laptop. Rezultatele sunt surprinzătoare şi arată ca, de fapt, informaţiile deţinute pe laptopul pierdut sau furat sunt mai valoroase decât laptopul în sine", a spus Larry Ponemon, chairman şi fondator al Ponemon Institute.

Potrivit studiului, cu cât compania ia cunoştinţă de furtul laptopului mai devreme, cu atât costul generat este mai mic. Dacă un laptop este furat, iar dispariţia lui anunţată în aceeaşi zi, costul mediu ajunge la 8.950 dolari, dar după mai mult de o săptămână, costul poată să ajungă chiar şi la 115.849 dolari, relevă studiul.

Conform studiului, cine deţine laptopul este de asemenea un aspect important în stabilirea pagubelor financiare. În mod surprinzător, nu laptopul preşedintelui unei companii este cel mai valoros, ci cel al unui director sau manager. Laptopul unui senior executive este evaluat la 28.449 dolari, în timp ce laptopul unui director poate ajunge la 60.781 dolari, iar al managerului, la 61.040 dolari.

Studiul propune criptarea datelor pentru stabilirea pagubelor financiare în urma furtului sau pierderii unui laptop corporatist şi anume criptarea datelor.

Un laptop pierdut, cu un hard disk criptat, este evaluat la 37.443 dolari, comparativ cu unul necriptat, care poate costa 56.165 dolari.

Intel Anti-Theft Technology este o soluţie ce acţionează ca o "pastilă otrăvitoare" programată să ruleze pe PC. Poate fi activată de mecanisme de detecţie interne sau de pe un server de la distanţă. Utilizarea tehnologiei Intel blochează laptopul furat sau pierdut, ce devine complet nefolositor pentru găsitor. Tehnologia se poate activa, de exemplu, în urma introducerii greşite a parolei de log-in de mai multe ori sau dacă timpul prestabilit alocat conectării periodice la un server central este depăşit. Tehnologia Intel Anti-Theft, disponibilă în laptopurile tot mai multor integratori de sisteme, se găseşte de asemenea în ofertele companiilor producătoare de soluţii de criptare sau de ştergere a datelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb